Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Från en baklucka till Wembley

När Mario Mandzukic petade in Champions League-finalens första mål tänkte jag på en story som Bojan Djordjic berättade under fjolårets fotbolls-EM, när Mandzukic fick sitt stora internationella genombrott.

Under tiden i Dinamo Zagreb fanns det tydligen en period då Mandzukic inte var speciellt omtyckt av lagets supportrar. Det gick så långt att han inte ens vågade ta sin egen bil till och från träningsanläggningen. Mandzukic valde i stället att åka i bakluckan på en god lagkamrats bil, för att slippa oönskade möten med fansen.

Bara några år senare är han startspelare i världens bästa lag och gör mål i en Champions League-final.

Och vem var lagkamraten som hjälpte Mario Mandzukic och smugglade in honom till träningar i bakluckan på sin bil?

Ivan Turina.

***

SVT har gjort ett bra jobb med Svenska Cupen den här säsongen, framförallt med exponeringen av turneringen. Många matcher sändes i huvudkanalen SVT1, vilket gör att cupen får en bredare spridning och högre status än tidigare.

Det är synd att kanalen inte fick ta cupen i mål på bästa sätt och att finalsändningen fick ett sånt abrupt slut i TV.

***

Dåligt Subway

***

Förra veckan bad jag er mejla in coola fotbollsspelarnamn. Tanken var att vi skulle hjälpas åt att bygga en drömelva, men jag kan tyvärr inte påstå att mejlen har strömmat in. Frågan är om jag inte överskattade underhållningsvärdet i häftiga fotbollsnamn.

Ett mejl värt att nämna kom från Mehdi Riahi, som föreslår följande elva:

“Charlie Outway”, tänker ni säkert. “Det är väl inte så speciellt.” Nej, men hans fulla namn Charlie Anthony Philip David Terry Frank Donald Stanley Gerry Gordon Stephen James Oatway fick inte plats i grafiken.

***

Det här blogginlägget är fascinerande på många olika sätt…

***

Stora delar av TV4:s fotbollsgäng firade säsongsavslutningarna med en enklare middag och CL-kväll på restaurang “Enzos” i lördags.

Kvällens “attack” stod Marcus Birro för, när han skulle gissa vilket år jag var född och drog till med 1971. Nittonhundrasjuttioett!!! Birro trodde att jag är 42.

Men nu är det utagerat. Marcus har lämnat in sitt passerkort och det finns en ledig plats i Club Calcio-soffan i höst.

Publicerad 2013-05-27 kl 08:31
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons