Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad gör Expressen?

Fotbollschefen

Det här är ju helt otroligt.

Sportbladets Robert Laul står i mixade zonen efter matchen mot Färöarna och ställer befogade och bra frågor till Anders Svensson. Svensson är öppen och ärlig i sina svar och kritiserar Erik Hamréns petning av Jonas Olsson. En kanongrej som Bladet drar fram, det är ju uppenbart att det handlar om ett samtal mellan Laul och Svensson.

Men.

Bredvid Laul står en Expressen-reporter/kameraman och spelar in hela samtalet. Reportern flyttar till och med på Expressen-mikrofonen för att Sportbladets frågor skulle höras. Klippet läggs sedan ut på expressen.se och är säkert ett av de mest klickade på sajten.

Annons

Jag hade blivit tokig. Tänk om SVT smög runt med en kamera när t.ex. Patrick Ekwall intervjuar Zlatan Ibrahimovic för att sedan sända ut intervjun i Sportnytt. Så gör man inte.

Visst, den mixade zonen är för alla och det som sägs där är allmängods. Men någon yrkesstolthet borde man ju ha, det är uppenbart att Expressens utsände endast agerar mikrofonhållare åt Laul och Svensson. Att citera samtalet är en sak, men att publicera klippet är ju helt fel.

***

Det känns bra att välkomna Emelie Ölander till TV4. Den mest svårfångade någonsin, i konkurrens med Henrik Larsson.

***

Tre landskamper på en vecka, tajta och snygga sändningar och runt fyra miljoner tittare sammanlagt. Visst, man kan välja att störa sig på någon missad crosspromotionskylt här och där, men i det stora hela gjorde vårt fotbollsgäng ett fantastiskt jobb med sändningarna från Sverige-Makedonien, Österrike-Sverige och Sverige-Färöarna.

Annons

Ett stort tack till alla inblandade! Det är ett nöje och ett privilegium att jobba mer er.

***

Den här frisparken!

[youtubeplay id=”dY8EUQ5xhsI” size=”large”]

***

Jag älskar att jobba med folk som har spetskompetens inom sitt område. Folk som brinner för just den sporten eller ligan de bevakar. Tyvärr är spetskompetensen en egenskap som inte alltid får tillräckligt med uppskattning, det finns en risk att man blir stämplad som “för smal”.

Tråkigt och helt fel, det är just de människorna som höjer ribban för hela verksamheten. En blandning av människor med spetskompetens inom olika områden utgör alltid det bästa laget.

Ett exempel – vilken “bred” sportjournalist sätter ihop en sån här lista?

Publicerad 2013-06-14 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto