Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Viasat rensar i SVT-huset

Fotbollschefen

Det är oerhört glädjande att 170 000 tittare valde att stanna uppe sent i söndags och se Fotbollskanalen Europa i TV4.

För ungefär ett år sedan skrev jag en liten hyllning till Fotbollskanalen Europa, som år efter år, säsong efter säsong fortsätter att vara de svenska tittarnas favoritprogram på söndagskvällarna.

De tre vanligaste frågorna jag får kring programmet är:

  1. Varför sänder ni så sent på kvällen?
  2. Varför är inte programmet längre?
  3. När ska ni börja visa mål från Premier League?

Det finns två huvudanledningar till att vi startar strax efter klockan 23.00. Dels vill TV4 fortsätta sända långfilmer på söndagskvällarna, eftersom filmerna lockar många tittare. Framförallt är det Wallander-rullarna som går som tåget. Sedan är det bra om fotbollsmatcherna är färdigspelade när vi drar igång och summerar. Som ni säkert vet spelas sena matcher både i Italien, Frankrike och Spanien och det skulle vara väldigt trist att inte kunna bjuda på höjdpunkter från dessa.

Annons

Angående programlängden håller jag med om att Fotbollskanalen Europa skulle må bra av 10-15 minuter till. Tempot är lite för högt ibland och våra experter har så oerhört mycket mer att säga om sina ligor än det de hinner med. Men planeringsavdelningen på TV4 anser att det inte finns utrymme för ett längre program i tablån och det får man acceptera. Samtidigt finns det även en risk att tittarsiffran skulle sjunka med ett längre program, eftersom det sänds så pass sent på kvällen.

När det gäller bilder från Premier League har vi ställt frågan till rättighetsinnehavaren Viasat inför varenda säsong de senaste två-tre åren, utan framgång. Det handlar inte om prisnivån, Viasat vill inte ens komma till förhandlingsbordet angående detta.

Dock är det väldigt skönt att Fotbollskanalen Europa inte har tappat speciellt många tittare sedan förlusten av PL-rättigheterna.

Annons

***

Vi lättar upp textmassan med en bild och säger stort grattis till reportern Fredrik Wesmes, tillsvidareanställd på TV4 från 1 september.

***

Dagens stora branschnyhet är att Per Elofsson lämnar SVT och Vinterstudion för att jobba med OS i Viasat. När SVT:s projektledare Jonas Karlsson twittrade “Per Elofsson kommer inte att fortsätta hos SVT, då han valt att gå vidare med andra arbetsuppgifter” var det bara en tidsfråga innan Viasat skulle gå ut med ett pressmeddelande om värvningen.

Det är ingen större dramatik i detta. SVT tappade OS-rättigheterna till Viasat och det är bara naturligt att de tappar några av sina stora profiler. Per Elofsson är inte den förste och garanterat inte den siste att gå den vägen, Viasat kommer nog att fortsätta rensa i SVT-huset.

Men SVT överlever detta så klart. Vinterstudion är Vinterstudion, med eller utan Per Elofsson.

Annons

***

VM 2014 Brasilien! Större än så blir det inte.

***

Ser fram emot kvällens Champions League. Men jag har fortfarande inte bestämt vilken match jag ska titta på.

Vill gärna se hur Bosniens lagkapten Emir Spahic klarar att försvara borta på Old Trafford. Men samtidigt är Zlatan Ibrahimovic i CL alltid intressant. Om Edin Dzeko startar vill man ju även hålla kolla på Man Citys fajt i Tjeckien. Juventus är ju numera ett roligt och offensivt spelande lag även i Europa och det kommer säker bli sjukt bra stämning i Istanbul när Bale&Ronaldo kommer på besök.

Ni ser, det är ju helt omöjligt att välja…

Publicerad 2013-09-17 09:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto