Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbäck är briljant, men…

Fotbollschefen

Instant Highlights Feed är framtiden.

Det är den feeden vi använder i våra Superlive-sändningar från Europa League. Alla mål, alla chanser, all action. I (nästan) realtid.

I går upptäckte jag att den utmärkta tjänsten Viaplay direktsänder en likadan feed med höjdpunkter från Champions League. Satt som klistrad hela kvällen och fick se alla 30(!) mål. Oslagbart!

***

Bosnien är riktigt nära sitt första stora fotbollsmästerskap. Allt som krävs är segrar hemma mot Liechenstein och borta mot Litauen och gruppsegern är klart och slutspelet säkrat. Tappar man poäng i någon av dessa två matcher kommer Grekland förmodligen att överta förstaplatsen och skicka Bosnien till playoff den 15 och 19 november (kanske mot Sverige).

Annons

Det är riktigt nära, men inte klart. Därför gillar jag inte att förbundskaptenen Safet Susic gör uttalanden som “det här blir mitt första mästerskap som förbundskapten, men förhoppningsvis inte det sista” och “jag ser inte vad som skulle kunna stoppa oss nu”. Jag gillar inte heller att förbundet bokar in en landskamp mot Argentina den 14 november, dagen före en eventuell playoff.

Snacka om att superjinxa gruppsegern.

***

Dagens bild: Frankrikes Mathieu Valbuena (167 cm) i närkamp med Belgiens Marouane Fellaini (194 cm) och Vincent Kompany (190 cm)

***

Lars Lagerbäck är fantastisk när han får analysera spelsekvenser. Där kommer hans taktiska kunskap fram och där vet han exakt vad han pratar om. Ingen kan ifrågasätta hans enorma tränarerfarenhet på landslagsnivå och faktumet att han håller på och tar lilla Island mot playoff i VM-kvalet talar sitt tydliga språk om Lagerbäcks taktiska kunskaper.

Annons

Men när det handlar om studiodiskussioner om olika lag och spelare i Europa…ja, där märker man stora kunskapsluckor hos Lagerbäck.

I går hävdade han t.ex. att Edinson Cavani inte är känd för att jobba defensivt. Alla som följer fotboll någorlunda vet att det är precis tvärtom, få forwards sliter lika mycket i defensiven.

Erik Niva sitter på precis den kunskapen som Lagerbäck saknar, han har stenkoll på alla lag, spelare och historik. Med Niva som berättare och Lagerbäck som taktiker är balansen i CL-studion riktigt bra.

Och Ola Wenström är ett proffs. Topp 3 i Sverige!

***

I gårdagens inlägg svarade jag på frågan om varför Fotbollskanalen Europa inte kan vara längre. Men jag glömde att nämna “Fergie time” som startar direkt efter programmets slut och visar svenskmål från Europa samt behandlar ett eller flera heta ämnen.

Annons

“Fergie time” sänds exklusivt på fotbollskanalen.se och brukar tillhöra de mest sedda klippen på sajten.

***

I dag har vi ett chefsseminarium med 99 inbjudna TV4-chefer. Den innersta kretsen…

Publicerad 2013-09-18 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto