Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

SVT-chefen trött på Superlive

Fotbollschefen

Det är inte ofta jag är helnöjd med ett program.

Men gårdagens Europa League-kväll var så nära perfektion man kan komma. Direktsända matcher i TV och på nätet, kunniga kommentatorer och experter, lysande intervjuer efter Elfsborgs kollaps och en underbar puls och uppdateringsfrekvens på fotbollskanalen.se.

Och Superlive! Vilken succé.

Jag är så stolt över att vi vågar släppa det traditionella, manusstyrda och (oftast) stela studiotänket och ge oss ut på okänt vatten med ett nytt format. Höjdpunkter, mål, tittarkontakt och ett avslappnat och spontant fotbollssnack. Samt en riktig kioskvältare:

 

Reaktionerna på sociala medier var väldigt positiva i går kväll, de allra flesta verkar gilla Superlive. Det är naturligtvis roligt att få så mycket beröm.

Annons

Engagemanget på twitter var stort, hashtaggen #superlive “trendade” och frågorna till studion kom i en rasande takt.

Men det är klart – man kan inte få med sig alla.

 

Jag hoppas att nyhetschefen på SVT Sport håller sitt löfte och överraskar sina tittare med någonting nytt. Det är inte helt fel att göra det ibland…

***

Efter den här ödmjuka och objektiva inledningen vill jag även ta upp någonting som vi är ganska dåliga på i dagsläget – att kraftsamla runt våra stora helgmatcher.

Visst, vi har två sammanfattande magasin på söndagskvällar.
Club Calcio som paketerar helgens Serie A mot en smalare publik i TV4 Sport Xtra och Fotbollskanalen Europa som sammanfattar ligaspelet mot en bredare publik i TV4.

Båda formaten är uppskattade och bra, men vi saknar fortfarande vettig inramning kring många av våra fotbollsmatcher som spelas på lördagar eller söndagseftermiddagar.

Annons

Därför är det inspirerande att skissa på ett nytt och spännande format som förhoppningsvis kan lanseras inom en snar framtid. Jag skriver “förhoppningsvis” eftersom det är ganska många pusselbitar som ska falla på plats innan en idé kan bli verklighet. Ekonomi, tablå, teknik, bemanning, osv.

Men vi håller tummarna…

***

Vilken drömlottning Elfsborg fick i Europa League! En gynnsam och behaglig resa genom gruppspelet.

***

Söndagsmenyn är helt galen:

  • 15.00 Roma – Lazio (TV4 Sport Xtra)
  • 17.00 PSV – Ajax (TV4 Sport)
  • 17.00 Manchester City – Manchester United (Viasat Fotboll)
  • 20.45 Milan – Napoli (TV4 Sport Xtra)
  • 21.00 PSG – Monaco (TV4 Sport)

Hur ska man förankra detta på hemmaplan? Hjälp…

 

Publicerad 2013-09-20 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto