Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är Sundhage större än Ibrahimovic?

Fotbollschefen

Få saker engagerar mer än valet av TV-matcher. Det har man fått erfara under många års tid och även i går kväll.

När Serie A släppte sitt spelschema för omgångarna 3-17 gjorde vi ett preliminärt matchval som ni hittar här.

Där och då kändes Bologna-Milan som det bästa valet för onsdagskvällen, då åtta matcher spelas samtidigt. Sedan dess har Roma gått som tåget och tagit fyra raka segrar och Juventus visat upp briljant spel samtidigt som Milan har halkat efter och har dessutom sin storstjärna Mario Balotelli avstängd och hypade nyförvärvet Kaka skadad.

Helt plötsligt kände jag att Bologna-Milan inte längre var det givna valet av TV-match. Därför publicerade jag följande två tweets:

 

Responsen var snabb. Och kraftfull. Jag var en idiot, det var respektlöst, min mamma borde ha gjort abort. Bland annat.

Annons

De som inte sänkte sig till den låga nivån ville ha Sampdoria-Roma till en början. En halvtimme senare, förmodligen efter att mina inlägg spridits till något Milan-forum kom det in många önskemål om att ha kvar Bologna-Milan som tv-match. Och när jag öppnade mejlkorgen i morse hittade jag ett tjugotal mejl från juventini som tyckte att Chievo-Juventus skulle sändas.

Väldigt få svar innehöll ett resonemang om vilken match som var bäst. Alla ville se just sitt favoritlag. Det fanns till och med folk som propagerade för Torino-Verona.

***

Det var en helg med derbyn i Manchester och Rom samt stormatcher som Milan-Napoli och PSG-Monaco. Både tidningarna och vi som jobbar med tv pumpade på med förhandsreportage, reklam för “supersöndag”och folk på plats runt om i Europa.

Men det visade sig att det de flesta ville se var damlandslagets VM-kval mot Polen.

Annons

Det är lite överraskande men samtidigt roligt att en på förhand enkel trepoängare mot ett svagt Polen lockade fler tittare än den upphaussade jättefajten mellan PSG och Monaco, med Zlatan Ibrahimovic och Radamel Falcao i huvudrollerna. Skillnaden var inte jättestor (230 000 mot 210 000) och båda siffror är riktigt bra för en nischad kanal som TV4 Sport.

Men det är roligt att Pia-effekten håller i sig.

Att Pia Sundhage är mer intressant än Zlatan Ibrahimovic konstaterade Aftonbladet redan under sommarens EM, då de jämförde tittarsiffror från studiosändningarna med Sundhage vs Ibrahimovic.

(DAGENS BILD: en tårögd Pia Sundhage samlar krafterna för studiomedverkan efter den bittra semifinalförlusten mot Tyskland. Ett känsloladdat ögonblick.)

***

Vilken match sänder vi i TV4 Sport Xtra i morgon då? Vad blev det till slut?

Annons

Jag är fortfarande osäker, men jag ska resonera med mina kollegor och återkomma via twitter eller blogg.

Och jag hoppas att ni kan acceptera och respektera det valet vi gör samt njuta av en fin fotbollskväll i morgon.

 

 

Publicerad 2013-09-24 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto