Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hjältar finns

Fotbollschefen

Vilken fantastisk fotbollsvecka vi har framför oss, med bland annat:

  • Tisdag: Sista omgången i VM-kvalet med Turkiet-Holland i TV4 Sport och Sverige-Tyskland i TV4.
  • Onsdag: Champions League med två svenska lag inblandade. LdB Malmö-LSK Kvinner och PSG-Tyresö i TV4 Sport
  • Fredag: Toppmöte i Serie A, Roma-Napoli, i TV4 Sport Xtra.
  • Lördag: PSG-Bastia i TV4 Sport, U17-VM Sverige-Irak i Sjuan, Milan-Udinese i TV4 Sport Xtra
  • Söndag: Hatmatchen Fiorentina-Juventus och Club Calcio i TV4 Sport Xtra och Fotbollskanalen Europa i TV4.

Alla dessa sändningar går självklart att se via fotbollskanalen.se eller fotbollskanalens appar.

***

I går bloggade jag om den uteblivna prisutdelningen efter guldmatchen i Damallsvenskan. Eftersom inlägget delvis var kritiskt mot Svenska Fotbollförbundet var det inte speciellt oväntat att Sportbladet skulle snappa upp det och gå vidare med storyn.

Annons

Tävlingskomitténs ordförande Gerhard Sager fick svara på TV4:s kritik. Han kunde ha sagt:

“TV4 är en väldigt viktig samarbetspartner för SvFF och självklart lyssnar vi på deras och andras feedback som kan hjälpa oss att utveckla svensk fotboll. Det vill vi alla. I dag ser reglerna ut på detta sätt, men det kanske finns en anledning att se över regelverket. Vi får diskutera det internt, men jag kan inte lova att det blir en ändring eftersom det finns starka skäl att behålla regelverket precis som det är.”

Nej, istället svarade Sager med bland annat “TV4 har inte med det här att göra helt enkelt” och “TV4 har tidigare också försökt att antyda att de ska flytta sista omgången i Superettan för Idol. Det är lika dumt det, om inte ännu dummare.”

Ja…vad ska man säga? Ordet “uppförsbacke” nämndes i gårdagens inlägg, nu förstår ni säkert vad jag menade.

Annons

***

Ni kanske minns Hajrudin Kamenjas, den cancersjuke bosniske pojken vars sista önskan är att träffa Zlatan Ibrahimovic. Den drömmen har fortfarande inte gått i uppfyllelse och frågan är om den någonsin gör det. Åttaårige Hajrudin har tyvärr mindre än en månad kvar att leva enligt läkarna.

Det är en oerhört fin gest av den bosniska landslaget att hitta en lucka i det späckade schemat och träffa den sjuke pojken mitt emellan två avgörande VM-kvalmatcher. Riktiga hjältar!

(bilden på Hajrudin och hans bror tillsammans med landslaget finns på lagkaptenens Emir Spahics Facebook. Grazie capitano! Och kämpa Hajro!)

***

Att TV4 har försökt flytta den sista omgången i Superettan är inget annat än lögn. Jag har skrivit det förut, men för att bevisa det bad jag Ola Rydén, liga- och evenemangsansvarig på Svensk Elitfotboll, att svara på fyra enkla “ja eller nej”-frågor.

Annons

1) Stämmer det att alla förändringar i spelschemat för Superettan och Allsvenskan går genom dig, eftersom du är liga- och evenemangsansvarig på SEF?

– Ja, men de godkänns och fastställs sedan av SvFF.

2) Hade du känt till om ett tv-bolag eller en klubb hade bett SEF om flytt av en eller flera matcher i Superettan eller Allsvenskan?

– Ja.

3) Har du fått förfrågan från TV4 om att flytta den sista omgången från lördag 2 november?

– Nej.

4) Har någon från TV4 överhuvudtaget diskuterat med dig om en flytt av den sista omgången från lördag 2 november?

– Nej.

Med detta hoppas jag verkligen få stopp på fortsatt spridning av falska uppgifter om Superettans sista omgång. Det har gått för långt.

Publicerad 2013-10-14 08:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto