Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Portugal är en mardröm

Fotbollschefen

Bara det inte blir Portugal.

Två gånger har jag fått bevittna blytunga playoff-förluster mot just Portugal, för det andra blågula landslaget i mitt hjärta – Bosnien. För fyra år sedan, i november 2009, satt jag precis bakom den målställningen som Edin Dzeko och Zlatan Muslimovic lyckades pricka, i samma anfall. (3.38 in i klippet)

[youtubeplay id=”mkJwj5c9lE0″ size=”large”]

Bosnien lyckades inte vända 1-0-underläge och Portugal gick till VM i Sydafrika, där man åkte ut mot världmästaren Spanien i åttondelsfinalen.

Andra gången var hösten 2011 och då handlade det om playoff till EM 2012. Efter en mållös match i Zenica vad det dags att ta revansch på portugiserna. Samma stad, samma arena…samma besvikelse. Portugal spelade ut Bosnien fullständigt och Cristiano Ronaldo var sinnessjukt bra.

Annons

[youtubeplay id=”OryJmZUKkeI” size=”large”]

 

Där har ni två anledningar till att jag verkligen inte vill återvända till den där för****ade Estadio de Luz i Lissabon.

De får inte slå ut Sverige också.

***

Det är väldigt roligt att följa Patrick Ekwalls och Daniel Erixons äventyr i Förenade Arabemiraterna via Ekwalls blogg.

***

Lottningen direktsänds i TV4 och på fotbollskanalen.se klockan 14.00 i dag. I studion har vi Anna Brolin, Hasse Backe och Olof Lundh, medan Jesper Hussfelt är på plats i Zürich för att jaga intervjuer med Erik Hamrén och Lars Lagerbäck.

Förutom motståndet är vi även nyfikna på om Sverige börjar hemma eller borta. TV4 äger rättigheterna till hemmamatchen och vi skulle naturligtvis föredra att den spelas sist. Bortamatchen är inte såld till något tv-bolag än.

Annons

Datumen för playoffen är 15 november och 19 november.

***

LdB Malmös guldtränare Jonas Eidevall resonerar klokt om prisutdelningen:

– Det är märkligt. Om man nu inte lottar spelschemat rakt av, och det vet jag att de inte gör, varför ska vi spela borta i Mallbacken i sista omgången? Jag säger inte att vi var de största favoriterna att vinna SM-guldet, men vi var tvåa på oddslistorna. Man hade inte behövt vara en kärnfysiker för att räkna ut att det hade kunnat bli vi som vann, säger han till Expressen.

– Om medaljerna nu ska delas ut efter den sista omgången, varför väljer man då att göra det i Mallbacken? De är en fantastisk klubb men det kom 400 personer, det var minusgrader och planen var frostskadad och stenhård. Om förbundet nu ska hålla på att inte dela ut medaljer innan, så behöver de ju inte göra ett massmedialt självmord genom att lägga ett potentiellt guldlag i medial skugga i sista omgången.

Annons

***

Till sist: Jag kan inte få nog av Hussfelts referat av Fiorentinas vändning mot Juventus. Lyssna gärna framförallt på 3-2-målet, ett skolboksexempel på hur ett mål ska kommenteras. Drivet, tajmingen, och konsten att ligga rätt under hela anfallet.

 

 

 

Publicerad 2013-10-21 08:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto