Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FOTBOLLSGALAN

De prisades som Årets domare på Fotbollsgalan

Varje år prisas årets domare på både herr- och damsidan på Fotbollsgalan.
I år gick utmärkelserna till Stefan Johannesson och Sara Persson.

Sara Persson befinner sig just nu i Papua Nya Guinea för att döma U20-VM, och fanns inte på plats i Globen för att ta emot sitt pris. Stefan Johannesson var dock glad över att kunna ta emot sitt pris.

- Det är roligt att få priset, så klart. Det är kul att få ett erkännande för något som andra tycker att man gör bra, säger Johannesson till Fotbollskanalen.

Vad tycker du gör dig till en bra domare?
- Jag är och har blivit bra på att låta spelet flyta, att låta spelarna bestämma hur de vill spela. Jag brukar säga "ni bestämmer hur ni spelar, och sedan går jag in när jag tycker att det blir ful eller oschyst. Men vill ni spela tufft så spelar ni tufft, vill ni att jag ska blåsa frispark så gör jag det". Så jag tror att jag har lärt mig genom åren att få matcherna dit jag vill och använda spelarna till det.

Du är en av de domarna i allsvenskan som har varit med ett tag, vad är det som får dig att vilja fortsätta döma?
- Det är för att jag älskar fotboll. Jag älskar fotboll så mycket att jag bara är glad över att få vara med, även om jag "bara" är domare, jag skulle helst vara spelare, så klart. Det vill ju alla vara, men jag var för dålig som spelare, då blev jag domare och lyckades genom det, säger 44-åringen.

- Det är svårt att beskriva, men att stå på planen i en match där det är puls på läktaren och puls på spelarna, det är speciellt. Det är en kick man får som man kommer sakna när man slutar.

Vilken var den roligaste matchen du dömde i år?
- Det finns så många, men det är något av derbyna. Jag älskar de matcherna. Det är "bread and butter" för mig, det är då man får känna känslorna på läktarna och inom sig själv. Adrenalinet sprutar åt alla håll. Sedan var det väldigt trevligt att döma Malmö-Norrköping i första omgången. Det var en stormatch med Norrköping som regerande mästare och de spelade sjukt bra. Jag kanske inte hade min bästa match då, det var nog den match jag var kanske minst nöjd med på hela året, men det var en stor match. Så det finns många matcher, men de var speciella.

Publicerad 2016-11-21 kl 19:37

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER