Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FOTBOLLSGALAN

Lagerbäcks hyllning till Grip efter utmärkelsen: ”Kan inte tänka mig en bättre person att få priset”

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tord Grip fick ta emot Fotbollskanalens hederspris på Fotbollsgalan.
Helt rätt val, enligt Lars Lagerbäck.
- Han är unik i svensk fotboll, säger Lagerbäck till Fotbollskanalen.

Sedan 2008 delas Fotbollskanalens hederspris ut till en spelare eller ledare som har gjort stora insatser för svensk fotboll. Bland de tidigare pristagarna finns personer som Zlatan Ibrahimovic och Lennart Johansson och Bob Houghton – i år gick priset till Tord Grip.

Lars Lagerbäck tycker att utmärkelsen var välförtjänt.

- Jag kan inte tänka mig en bättre person att få ett sådant här pris än Tord Grip, säger den tidigare svenska, nigerianska och isländska förbundskaptenen till Fotbollskanalen.

Varför då?
- För att han är unik i svensk fotboll, och vid sidan om allt han har gjort fotbollsmässigt är han en fantastisk personlighet. Jag tycker otroligt mycket om honom, för han har både ödmjukhet och integritet. Han har dessutom väldigt sunda åsikter och värderingar som han står för trots att han är väldigt försynt i sin framtoning. Så jag tycker om honom på alla möjliga sätt och vis, och har haft förmånen att jobba med honom flera gånger i olika sammanhang.

Var är det som har gjort Tord Grip så framgångsrik på det han har gjort?
- Det bottnar säkert mycket i hans personlighet. Jag tror att personlighet har stor betydelse i allt ledarskap, och han har levt och andats fotboll sedan han var liten grabb i Ytterhogdal, flyttade till Degerfors och gick på GIH. Han har jobbat i alla tänkbara länder, så han har en otrolig erfarenhet.

Lagerbäck tycker att Grip borde få mer uppmärksamhet än det han fått för det arbete han gjort inom fotbollen.
- Ja, det tycker jag definitivt. För mig är det alltid ett team bakom ett lag även om du tittar på ledargruppen, och jag uppfattar det att Tord har varit en väldigt viktig person framförallt när han jobbade med Tommy Svensson. Jag scoutade åt dem då, och för mig var Tord en väldig tillgång att ha i det jobbet. Sedan tar jag för givet att han har betytt väldigt mycket som ett bollplank för Svennis eftersom han har haft med honom i så väldigt många år och i så många olika sammanhang.

Efter att ha lämnat Kosovo har han inget stort uppdrag just nu, tror du att han är sugen på att ta något nytt?
- Det skulle inte förvåna mig ett dugg om han får en förfrågan och hoppar på något nytt, men det törs jag inte svara på, det måste han svara på själv. Men jag vet att han älskar att vara i fotbollskretsar, så osvuret är säkert bäst när det gäller Tord Grip.

Är du en sådan som skulle kunna fråga honom om hjälp med en roll om det skulle bli aktuellt?
- Ja, definitivt skulle jag kunna göra det. Men den chansen är inte så stor just nu eftersom jag förhoppningsvis inte kommer hoppa på något sådant jobb igen.

Du ser inte ett stort tränarjobb framför dig igen?
- Jag har ju sagt att jag inte stänger några dörrar, men jag hoppas att jag är så smart att jag sakta trappar ner det nu. Det känns ganska bra att göra det nu.

Vad ska krävas för att du ska bli sugen?
- Det ska väl vara någon som med Island när jag tog dem. Jag trodde att jag skulle lägga av då. Så det är om det kommer någon riktigt intressant fotbollsutmaning som känns helt rätt att se vad man kan göra med. Det gissar jag skulle reta min fotbollsnerv lite grann. Men jag har hållit på med det här i 40 år nu, så man ska försöka hinna med något mer också.

Se Tord Grip ta emot priset i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-22 kl 07:01

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER