Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Ekberg och Olofsson Årets domare inom svensk fotboll

Fotbollsgalan

Sveriges bästa domare 2018 prisades på Fotbollsgalan.
Vinnare blev Tess Olofsson på damsidan och Andreas Ekberg på herrsidan.
- Jag är oerhört stolt och glad, säger Ekberg i ett videoklipp.
- Jag är oerhört tacksam, säger Olofsson i ett videoklipp. 

Foto: Bildbyrån

I spelaren visas när Olofsson och Ekberg får priset för Årets domare.

De bästa spelarna, ledarna och lagen hyllas på måndagens Fotbollsgalan. Men också de bästa domarna under året uppmärksammas. Priset till Årets domare delades ut till Tess Olofsson på damsidan och till Andreas Ekberg på herrsidan.

Ekberg debuterade i superettan 2007 och i allsvenskan 2009. Sedan 2013 är han även Fifa-domare.

- Stort tack för priset. Det känns fantastiskt. Jag är oerhört stolt och glad och önskar att jag kunde vara på plats och ta emot priset, men jag är på Uefa-kurs i Amsterdam. Jag vill tacka domarkommittén, Svenska Fotbollförbundet, mina kollegor och vänner ute på planerna och självklart min familj, säger Ekberg genom ett videoklipp eftersom att han inte kunde vara på plats i Globen. 

Annons

Olofsson har en mängd damallsvenska matcher på meritlistan och har även dömt många internationella matcher. Hon har också dömt i herrarnas division 1.

- Jag befinner mig i Tyskland och ska döma Tyskland-Spanien och det är därför jag inte kan vara med på Fotbollsgalan i kväll. Jag hoppas att ni alla har en trevlig kväll. Jag är oerhört tacksam för det här priset. Det är väldigt kul att få det här priset som avslut på säsongen. Det har varit en fantastisk säsong med många trevliga upplevelser och jag vill tacka min familj som orkar med mig där hemma och stöttar mig i alla lägen när man har med- och motgångar, säger Olofsson i ett videoklipp under "Förgalan" eftersom att hon inte kunde närvara under galan i Globen.

Publicerad 2018-11-12 kl 18:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto