Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FOTBOLLSGALAN

TV: Elva Guldbollar - nu prisas Zlatan med en staty

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic drygar ut sitt rekord i antalet Guldbollar.
I kväll fick Zlatan ta emot priset för tionde året i följd på Fotbollsgalan och samtidigt avslöjades det att Zlatan prisas med en staty.

Zlatan Ibrahimovic var redan innan historisk som den enda som hade fler än två Guldbollar. På Fotbollsgalan i kväll fick Manchester United-anfallaren ta emot sin elfte Guldboll, vilket också var hans tionde i följd.

Guldbollen delas ut av Svenska Fotbollförbundet och Aftonbladet till årets främsta manliga fotbollsspelare.

- När det kommer till Guldbollen... Nu har jag en hel startelva hemma. Året som har gått. Ta Sverige till EM var ett av mina mål. Vinna EM, som jag inte lyckades göra, var ett av mina mål. Men avsluta en fantastisk säsong med PSG efter fyra fantastiska år kändes magiskt, sa Zlatan i sitt tacktal.

- Det här är helt overkligt. Många tänker "varför han?". Efter allt hårt jobb man lagt ner i 15 år känns det som det uppskattats och något som vi aldrig kommer glömma. Killen från Rosengård får sin egen staty i Sveriges huvudstad.

Tidigare under kvällen vann Zlatan priset som årets forward och hyllades stort av sin förre lagkamrat David Beckham som jämförde Zlatan med sina barn.

På damsidan vann Hedvid Lindahl Diamantbollen.

Se Zlatans tacktal - och statyn som ska stå utanför Friends - i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-21 kl 22:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER