Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FOTBOLLSGALAN

TV: Zlatan efter elfte Guldbollen: "Känns nästan overkligt"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic fick ta emot sin elfte Guldboll, sin tionde raka, på Fotbollsgalan i kväll.
- Det här känns magiskt, säger Zlatan.

Sedan 2007 har Zlatan Ibrahimovic tagit hem Guldbollen på Fotbollsgalan varje år. I år var inget undantag när han fick sin tionde raka och elfte totalt.

- Det känns helt otroligt. Det är ett bevis på att man fortfarande dominerar och håller hög nivå i det man älskar att göra och det man gjort i 20 år. Det jag har upplevt är svårt att beskriva. Jag försöker smälta in allt medan jag är aktiv, men den dagen jag inte är aktiv längre kommer jag ta en tillbakablick och njuta ännu mer. Det här känns magiskt. Jag har vunnit Guldbollar innan och här är ytterligare en. Tro mig, varje Guldboll är speciell, och det känns nästan overkligt. Men jag är glad över att jag får uppleva det och att jag är den som har presterat på det sättet jag har gjort. Allt det hårda jobb jag har lagt ner och att få tillbaka på det här sättet... Jag kan inte begära mer, säger Zlatan på presskonferensen efter galan.

Zlatan är osäker på om det kommer bli fler Guldbollar i framtiden

- Jag vet inte. De säger att man måste vara med i landslaget för att vinna en Guldboll. Vi får se, jag kör på. Jag säger inte att det är den sista, men det kan vara den sista. Det beror på hur de ser på det. Men tro mig: det som jag fått, det jag vunnit, det jag gått igenom... Det går inte att beskriva. Det är som om historieböckerna blir fler och fler. Vi är inne på ett nytt kapitel nu, och jag hoppas att det också är något man också kommer prata om framöver. Jag har elva stycken, och jag kan inte klaga. Jag har en hel startelva. Jag kan dela ut dem till de som startar i landslaget.

Och nu efter den elfte guldbollen kommer han alltså få en staty utanför Nationalarenan.

- Det började snackas, jag kommer inte ihåg exakt när, men under en samling dök det upp. Jag blev lite överraskad, för normalt får man det (en staty) när man går bort. Men varför ska vi vara som alla andra? Vi brukar ju göra tvärtom. Men jag känner mig fortfarande levande, och det känns viktigt, det känns ”wow”. En dag så går jag bort, men statyn kommer vara där för evigt. Det känns som att allt det jobb man har lagt ner, det man har levererat, på det sättet man har varit och alla de saker man har gått igenom, det har uppskattats. Att få tillbaka det på det här sättet… Nu saknas bara kungaslottet. Det kommer nästa år.

Se hela presskonferensen med Zlatan Ibrahimovic efter Fotbollsgalan i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-21 kl 22:41

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER