Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN KICKOFF

TV: "Arda Turan till Barca - en märklig värvning"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Barcelona överraskade alla genom värvningen av Arda Turan i somras. Den turkiske landslagsstjärnan får inte spela förrän 1 januari.
- En märklig övergång, säger Adam Pinthorp i Fotbollskanalen Kickoff.

Varje helg kan du följa Fotbollskanalens nya programformat Kickoff, där våra experter snackar upp de stundande matcherna i Europas stora ligor. Det handlar om de mest intressanta godbitarna från Serie A, Premier League, La Liga, Ligue 1 och många andra håll på kontinenten.

Nu stundar Barcelonas säsongspremiär och i samband med det luftar studiopanelen i form av Adam Pinthorp, Jonas Hansson, Emelie Ölander och Axel Pileby sina tvivel kring ett av den katalanska klubbens nytillskott, Arda Turan.

- Det är en märklig värvning kan jag tycka, säger Adam Pinthorp och refererar till att den 28-årige mittfältaren ansluter som Barcelonas fjärde dyraste värvning genom historien.

Dessutom finns ytterligare ett bekymmer i form av det registreringsförbud klubben belagts med. Arda Turan får inte debutera förrän 1 januari 2016 då sanktionen hävs, vilket innebär att han tvingas tillbringa hela hösten på träningsplanen och bida sin tid.

- Samtidigt har Turkiet ett antal väldigt viktiga EM-kvalmatcher där han definitivt inte kommer att vara i matchform. Jag vet inte varför man som fullblodigt fotbollsproffs väljer att gå ett halvår utan matchning, säger Pinthorp.

- Och det är ju inte så att han har en given startplats när han väll finns tillgänglig. På kanten tror jag inte att han slår sig in och centralt måste han flytta på Ivan Rakitic eller Andre Iniesta. Det är ganska saftig konkurrens.

Se hela Fotbollskanalen Kickoffs premiär program här!

Publicerad 2015-08-23 kl 10:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons