Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN NEWS

TV: "MFF spelar i en egen ekonomisk liga inom svensk fotboll"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Förra året drog MFF in runt 200 miljoner kronor i Champions League. I år är den ekonomiska ersättningen ännu större.

- Skulle de lyckas hade haft ett sånt ekonomiskt försprång att det inte går att jämföra, säger Fredrik Janlind i Fotbollskanalen News.

Malmö FF är efter Jo Inge Bergets sena 2-3-reducering på Celtic Park bara ett mål ifrån att nå gruppspelet i Champions League. Lyckas man väntar stora ekonomiska belöningar för de regerande svenska mästarna. Slår MFF ut Celtic i returen nästa vecka har man säkrat minst 131 miljoner kronor - som är basbeloppet. Sedan tillkommer pengar från Uefas marknadspott, där tv-avtalen styr - en summa som förra året låg på runt 55 miljoner kronor.

Dessutom ger poäng i gruppspelet ytterligare miljoner till kassan. Lägg där till publikintäkter för tre matcher som lär bli fullsatta så är det tydligt att avancemang för Malmö skulle innebära ett pengaregn.

I dagens Fotbollskanalen News diskuterar Martin Järborg och Fredrik Janlind hur ett avancemang för MFF skulle förändra maktbalansen inom svensk fotboll.

- Skulle de lyckas igen så är det självklart jättekul men de hade ju haft ett sånt ekonomiskt försprång så det inte går att jämföra. Och visserligen leder de inte allsvenskan men att jämföra med serieledande IFK Göteborg som bara har tio miljoner i eget kapital och Malmö kanske då drar in 200 miljoner igen. De spelar ju i en egen ekonomisk liga inom svensk fotboll, säger Janlind.

I programmet tas även Linköpings framfart i damallsvenskan upp, samt svenska cupen där division två-laget Tenshult slog ut Mjällby med Christian Wilhelmsson och Teteh Bangura från start.

Se hela dagens Fotbollskanalen News i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-20 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons