POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: FK On Tour vid Ronaldos staty: "Allt genomsyras av honom här"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige möter i kväll Portugal i en träningsmatch på Madeira - en ö som minst sagt är influerad av hemmasonen Cristiano Ronaldo.
- Allt på den här ön genomsyras av honom, säger Mattias Tjernström i Fotbollskanalen On Tour.

Efter att ha vunnit komfortabelt över Vitryssland i lördags spelar svenska landslaget i kväll en träningsmatch mot Portugal i Funchal på den portugisiska ögruppen Madeira, där Cristiano Ronaldo är född.

Hemmasonen Ronaldo har gett namn till allt från museum till hotell på ön, och från och med i morgon kommer även den lokala flygplatsen bära Ronaldos namn. Dagens Fotbollskanalen On Tour spelas, föga förvånande, in på just Cristiano Ronaldo Plaza, bredvid en staty av honom själv.

- Allt på den här ön genomsyras av Cristiano Ronaldo, säger Mattias Tjernström i Fotbollskanalen On Tour.

Fotbollskanalens team var på plats när det portugisiska landslaget i går landade på Madeira med EM-pokalen som man spelade hem i Frankrike i somras.

- Det var en häftig uppståndelse. Det märks hela tiden hur stor han är på den här och hur mycket han betyder. Vi såg folk sitta på varandras ryggar som skrek på honom och som skrek "campeones, campeones" (portugisiska för "mästare"). Det var häftigt, säger Andréas Sundberg.

I FK On Tour diskuteras även Ronaldos staty.

- Jag tycker inte att man känner igen honom riktigt. Men det är ju svårt med statyer, säger Olof Lundh.

- När man står nära och tittar in i ansiktet tycker jag att man ser att det är Ronaldo, men på lite avstånd är det inte så likt, säger Sundberg, och Lundh tillägger:

- Jag är besviken. Jag hoppas att Zlatans staty blir bättre. Jag tror dessutom att hans staty blir högre, den ska vara 2,7 meter vilket jag inte tror att Ronaldos staty riktigt är.

Ronaldo lär få speltid mot Sverige i kväll, även om det inte blir 90 minuter.

- De kommer väl att göra som Sverige och spela med de som inte spelade i VM-kvalmatchen. Så det blir ett reservbetonat Portugal. De säger att Ronaldo ska spela 20-30 minuter, ungefär, det borde ju bli så när han kommer tillbaka hit. Då borde han avsluta matchen och inte starta, säger Sundberg.

I dagens FK On Tour pratas det även om uppståndelsen kring Victor Nilsson Lindelöf bland portugisisk media och den svenska startelvan, bland annat.

Se Fotbollskanalen On Tour i spelaren ovan.

Sveriges möte med Portugal startar klockan 20:45 och kan ses på TV4 och C More Fotboll.

Publicerad 2017-03-28 kl 16:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå