POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Går hårt åt krönikör som tycker Granqvist ska åka hem från VM: "Vidrigt"

Foto: Bildbyrån/Twitter

Nästa

Avbryt
Försök igen

En krönika i Expressen om Andreas Granqvist retar upp både Tobias Hysén och Pontus Jansson.
Det förstår Olof Lundh och Andréas Sundberg.
- Vidrig vinkel, säger Sundberg i Fotbollskanalen On Tour.

Natten till fredag blev Andreas Granqvist pappa för andra gången. Hans fru, som varit tydlig med att hon inte vill att den svenske lagkaptenen ska missa någon VM-match, födde en flicka.

- Det var bra timing. Det blev inte så mycket sömn inatt. Är otroligt glad och stolt över min fru. Hon har varit otroligt stark där hemma. Allting har gått bra och min fru är frisk, det känns jättebra, sa Granqvist själv på en presskonferens under fredagen.

Efter Sveriges möte med Tyskland sa Granqvist följande om att eventuellt åka hem till födseln.

- Jag tror att det blir väldigt svårt. Det är klart att vi har pratat och diskuterat, men som det ser ut nu så är det inte aktuellt att flyga hem, sa han då.

Nu har 33-åringen fått kritik för sin hantering av frågan. Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand skriver i en krönika att Granqvists barn behövde honom mer än vad det svenska landslaget gör i VM.

"I ett land som ibland sägs vara ockuperat av en vänsterfeministisk pk-elit och förvisso skryter med att ha ”världens första feministiska regering” är det märkligt tyst om det faktum att en idrottsman så självklart inte stannade hemma med sin fru i väntan på deras gemensamma barns förlossning. Att det i stället beskrevs som i det närmaste heroiskt att en man offrade det viktigaste uppdrag en fader kan ha: att välkomna sitt barn ut i världen. Det sägs också att vårt landslag är utmärkta representanter för Sverige, spelare som väljer Laget före Jaget, som samarbetar och står upp för varandra, inte minst i den antirasistiska manifestationen för Jimmy Durmaz, och det är ju gott och väl allting men vad hände med att representera Sverige som ett jämställt land, ett land där pappor räknas, där män tar sin del av ansvaret och inte skyller på att ”chefen tyckte att jag behövdes på jobbet” eller ”jag ville inte svika grabbarna” eller ”hon klarar sig lika bra utan mig”?", skriver Liljestrand i krönikan.

Vidare skriver Liljestrand:

"Så åk hem, Granen. Bara gör det. Gå rakryggad fram till Janne och säg att det räcker nu, du har gjort dit. Visa oss vad en riktig man kan vara. Visa oss vad en hjälte är. Visa hela världen att en svensk pappa är bäst när det gäller".

Reaktionerna på krönikan har i sociala medier varit många - och bland annat har kritik riktats från kollegor till Granqvist. Till exempel skriver IFK Göteborgs forward och den tidigare landslagsspelaren Tobias Hysén följande på Twitter:

"Den enda personen som kan kräva att Granen ska komma hem från Ryssland, är Sofie!! Alla ni andra ska bara hålla käft och sköta ert!!".

Svenska landslagsmittbacken Pontus Jansson har också kommenterat krönikan. I ett svar till Liljestrand på Twitter skriver Jansson:

"Herregud. #jobbarampljus".

I fredagens Fotbollskanalen On Tour, inför lördagens kvartsfinal mellan Sverige och England, diskuteras krönikan.

- Varför ska man lägga sig i vad Granqvist gör? Om han och hans fru nu har gjort upp något, frågar sig Olof Lundh.

Andréas Sundberg fyller i:

- Jag tycker det är en rätt vidrig vinkel. Han blir väl inte per automatik en dålig förälder av det här? Vem är han (Liljestrand) att säga det? Det där får väl Granqvist och hans partner välja?

Lundh säger:

- De är ju vuxna och då får väl de bestämma det här?

Också i fredagens FK On Tour:
- Stor glädje över Sundbergs VM-tips
- "En väldigt väntad svensk startelva mot England"
- "Hur många VM-kvartsfinaler för Sverige får man uppleva?"
- "Jag tror Sverige vinner på straffar"

Se hela avsnittet i spelaren ovan.

Publicerad 2018-07-06 kl 23:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå