Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FOTBOLLSKANALEN ON TOUR

TV: Klädbråket upprör landslaget: "Det är inte okej"

Nästa

Avbryt
Försök igen

I OS har SOK ett avtal som styr klädvalet för de svenska deltagarna. För fotbollslandslaget kräver det att de frångår sina vanliga ställ.

- Vi har våra ordinarie matchställ, det är klart att vi vill spela i dem, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand upprört i Fotbollskanalen On Tour.

Fotbollskanalen On Tour är tillbaka från landslagets januariturné i Abu Dhabi och gästas i dag av SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand. I programmet pratar Sjöstrand om januariturnéns betydelse för svensk fotboll och problemen som uppstår kring OS, där spelare kan stoppas av klubbarna.

Det finns även andra störningar kring OS. SvFF har ett avtal med klädföretaget Adidas som tar fram landslagets matchställ. Men till OS har SOK, Sveriges Olympiska Kommité, ett avtal med klädföretaget H&M som tar fram de svenska deltagarnas kläder till mästerskapet. Detta har skapat en stor irritation hos SvFF, som vill spela i det vanliga stället.

- Vi tycker naturligtvis i våra Adidas-ställ, det är symbolen och det tillhör tycker jag. Och vi utvecklar ju givetvis våra kläder med Adidas. Och det är vår ambition, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

- Sedan är det ett annat företag som köpt rättigheterna av SOK. Vi har inte varit med i processen runt omkring det, utan vi får en information om att det ser ut på det här sättet. Och det tycker inte jag är okej.

Vad är det som inte är okej?
- Naturligtvis är det så att om vi är en av de mest intressanta rättigheterna så tycker jag för det första att vi borde vara delaktiga i en sån process, på ett bra sätt. Och sen har vi våra kläder som vi utvecklar, rent funktionellt och med symbolen som faktiskt är våra ordinarie matchställ. Det är klart att vi vill spela i dem, säger Håkan Sjöstrand.

Har ni fått något matchställ presenterat?
- Nä, jag går inte in på det. Utan vi fokuserar på de ställen vi har och tycker att det är de ställen vi ska spela i helt enkelt.

Publicerad 2016-01-08 kl 15:02

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER