Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN ON TOUR

TV: Portugal bromsade senast - nu blir det full gas

Nästa

Avbryt
Försök igen

Under gruppspelet bromsade Portugal mot Sverige – i finalen blir det full gas. Ändå tror Fotbollskanalen On Tour att det Blågula laget har goda segerchanser.
- Killarna ger aldrig upp, säger Andréas Sundberg.

Sverige kliver in i EM-finalen med en god trend i ryggen. Under både kvalet och själva mästerskapet har svenskarna överraskat på pappret starkare motståndare och nött ner dem med imponerande vändningar och upphämtningar. Det gäller kvalmatchen mot Turkiet, det gäller playoffmötena med Frankrike och det gäller vändningen mot Italien under själva U21-turneringen.

Inte heller Portugal lyckades få fason på de blågula. Tack vare ett sent kvitteringsmål från Simon Tibbling reste sig Sverige, ordnade 1-1 och gick vidare till semifinal. Men det var då det. Enligt Fotbollskanalen On Tours utsända reagerade portugiserna märkbart på resultatet i den match som spelades simultant, mellan England och Italien, och som gjorde att seger inte var något måste för att avancera till slutspel.

- Jag tycker att det syntes tydligt hur Portugal, bildligt talat, svängde av motorvägen, saktade ned från 110 och lade sig i ett bekvämt tempo på 70-vägen. De bromsade in eftersom de inte behövde vinna, säger Anders Andersson i Fotbollskanalen On Tour.

Andréas Sundberg fyller i:

- Det kommer att bli en helt annan match i finalen.

Ändå anser bägge två att svenskarna har en bra möjlighet att skaka om ännu en jätte, trots sin status som underdogs.

- Absolut, är det något lag man inte ska räkna ut är det just detta, säger Andréas Sundberg.

Publicerad 2015-06-30 kl 09:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons