POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
13v

TV: Rörigt EM-upplägg: "En gång tyckte man att hockey-slutspelet var som ett kärnkraftverk att förstå..."

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela Fotbollskanalen On Tour i spelaren ovan.

Sverige kan på fredagen bli klart för EM 2020.
FK On Tour ser, oavsett väg till mästerskapet, ett annorlunda EM-upplägg.
- Om man en gång tyckte att hockey-slutspelet, kvalspelet och det var som ett kärnkraftverk att förstå är det ingenting mot den skapelse Platini hittade på, säger Olof Lundh. 

Sverige mot Rumänien i Bukarest i EM-kvalet. Om Sverige vinner är Janne Anderssons landslag klart för EM 2020, medan det vid kryss eller förlust för svensk del blir en dramatisk sista omgång på måndag med spel mot Färöarna på Friends Arena. 

Om Sverige går till EM via kvalspelet eller via ett mer eller mindre rörigt uppläg i Nations League, som Fotbollskanalens Olof Lundh har bloggat om, väntar också ett annorlunda EM med tolv olika värdstäder och en lottning med helt andra förutsättningar än tidigare år. 

Fotbollskanalen On Tour, med Olof Lundh och Martin Petersson, ser svårförståeliga lottningar framför sig fram till att mästerskapet drar igång nästa sommar. 

- Om man en gång tyckte att hockey-slutspelet, kvalspelet och det var som ett kärnkraftverk att förstå är det ingenting mot den skapelse Platini (Michael, tidigare Uefa-president) hittade på innan han blev utkörd med tjära och fjädrar. Herregud, vilka olika grejer det är när man ska lotta det här med hemmalag och liknande. Det är inget lätt mästerskap att få grepp om, säger Lundh. 

Petersson håller med:

- Det är rätt rörigt och vi får väl se hur de löser det där. Jag gissar att frustration från supportrar och lagen kommer att komma i efterhand ju närmare vi kommer dit, att det inte fungerar riktigt som tidigare med lottningar som man kanske inte kan lita på, säger Petersson. 

Dessutom i On Tour:
- Finland kan bli klart för första stora mästerskapet
- On Tour tippar resultatet i Bukarest
- Vid EM-slutspel - svenskt EM-läger ute i Europa

Se hela Fotbollskanalen On Tour i spelaren ovan.

Mötet mellan Sverige och Rumänien visas på C More Fotboll och på TV4 med avspark 20.45 och sändningsstart 20.00. Matchen går även streamas på cmore.se.

Publicerad 2019-11-15 kl 16:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå