Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FOTBOLLSKANALEN ON TOUR
39v

TV: Sverige storebror till Norge: "Men vänta till vintern..."

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lars Lagerbäck har bara två matcher som förbundskapten för Norge.
Men redan andas det en annan optimism i laget.
- Han har den struktur som är det laget behövde, säger Discovery-journalisten Jonas Bergh-Johnsen i Fotbollskanalen On Tour.

Fotbollskanalen on Tour är i Oslo inför Sveriges landskamp mot Norge under tisdagskvällen. En match i matchen blir mellan Janne Andersson och tidigare kollegan Lars Lagerbäck som lämnade sin roll i det svenska landslaget för att ta över som förbundskapten för Norge i början på februari.

I On Tour gästar Discovery-journalisten Jonas Bergh-Johnsen och TV2-journalisten Sigve Kvamme. Duon tycker att Lars Lagerbäck fört med sig ett lugn och en tro in i det norska landslaget, efter att han ersatte Per-Mathias Högmo.

- Vi hade en förbundskapten som brukade studsa bollar på podiet på presskonferenser, som hade diktuppläsning, som var otroligt svävande och svår att tolka i sina svar. Lars Lagerbäck är raka motsatsen. Med klara och tydliga, av och till lite tråkiga, svar. Men samtidigt har han humor, glimten i ögat och struktur som är det laget behövde, säger Bergh-Johnsen.

Norge törstar efter en landslagsframgång. Senast laget var i ett stort mästerskap var EM 2000. Och vem som är lillebror och storebror mellan grannländerna Sverige och Norge är solklart.

- Självklart är ni storebror i fotboll, det är det inga som helst tvivel om, säger Bergh-Johnsen.

- Men vi ska till OS till vintern, då är ni lillebror vet ni, säger Kvamme.

Se Fotbollskanalen on Tour i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-13 kl 10:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER