Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Borta blir Tigers snälla katter

Hull har släppt in 13 mål i The Championship den här säsongen. Samtliga på bortaplan! Mot Svennis-inspirerade Leicester väntar en ny förlust för Tigrarna.

I veckan skrev vi om Sven-Göran Eriksson och hans potentiella inverkan på Leicesters öden framöver. Därför väljer vi att fokusera på ”The Foxes” motståndare Hull i dagens spelrek. Och det finns en del ämnen att forska kring när det gäller tigrarna från Englands östkust. Till exempel om vad som egentligen händer med laget så fort det lämnar den egna hemmaarenan KC Stadium … 

Att lag trivs och spelar bättre på hemmaplan är lika självklart som tomten på julafton och dessutom fullt logiskt. Men få andra lag kan uppvisa en så markant skillnad i resultat och prestationer som just Hull gjort de senaste två åren. En jämförelse mellan lagets hemma- och bortafacit ger bilden av en fotbollens Dr Jekyll and Mr Hyde. 


Se här bara:

HULL SÄSONGEN 2010/11:
Antal poäng hemma: 9.
Antal poäng borta 3.
Insläppta mål hemma: 0.
Insläppta mål borta: 13.

HULL SÄSONGEN 2009/10:
Antal poäng hemma: 24.
Antal poäng borta 6.
Insläppta mål hemma: 29.
Insläppta mål borta: 46.

Skillnaden är som synes markant. Lika täta som Hull är hemma på KS Stadium, lika usla är de på att försvara sig på bortaplan. Medan Dr Jekyll, förlåt Hull, hemma är oerhört svårspelat och verkligen gör skäl för smeknamnet ”The Tigers” – kan (Mister) Hull snarare liknas vid ett gäng tama katter när det vankas bortamatch. Statistiskt ser det alltså hopplöst ut inför dagens match mot Leicester även om Hull faktiskt vunnit de två senaste på Walkers Stadium.

Vi är dock övertygade om att det blir ytterligare en bortasmäll för Hull i eftermiddag. Leicester spelar sin första ligamatch med Svennis vid rodret och kommer att vara väldigt inspirerat. Blåtröjorna vände den negativa trenden redan i förra ligamatchen och har kapacitet att ligga betydligt högre upp i tabellen än på 22:a plats. 

Under landslagsuppehållet besegrade Leicester Thailand med 2–0 i en träningsmatch. Rapporterna från den matchen talar om ett välorganiserat och vässat Leicester som kunde ha vunnit med större siffror. Om Svennis soldater kommer upp i samma klass mot Hull – och spelmotorerna Wellens och King vinner kampen om mittfältet – blir det tre fräscha Leicester-poäng till den hittills inte särskilt digra samlingen. 


Leicesters rävar lurar Tigrarna (eller katterna, vi får se) från Hull. Ettan spelas till 1.97 hos Nordicbet.

Publicerad 2010-10-16 kl 10:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons