Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

”Cherries” visar musklerna!

Bournemouth siktar på en plats i The Championship nästa säsong. Ska det bli verklighet måste lag som Yeovil besegras. ”The Cherries” vinner på Dean Court!

När Bournemouth i början av säsongen sålde Brett Pitman – som gjorde tre mål i de två första matcherna – till Bristol City, trodde många att lagets offensiv skulle tappa mycket slagstyrka. Så blev det inte. Bournemouth ångar på i League 1 och ligger på fjärde plats när drygt en tredjedel av serien är spelad. ”The Cherries” målaptit verkar aldrig stillas och laget har nu gjort 34 mål på 17 matcher, vilket innebär ett snitt på två gjorda mål per match.

Bournemouth har alltså fortsatt att ösa in mål, inte minst på hemmaplan där laget har gjort mäktiga 23 mål på åtta matcher. Bournemouth är målbäst i League 1 såväl på hemmaplan som totalt (delar den sistnämnda ligan med Peterborough). Just nu finns två Bournemouth-spelare med i skytteligatoppen; Josh McQuoid och Marc Pugh.

Med raden 6-1-1 är Bournemouth enligt statistiken det näst bästa hemmalaget i League 1. Enda plumpen på Dean Court kom mot svårspelade toppkollegan Colchester för några veckor sedan, en förlust från vilken ”Körsbären” från sydkusten emellertid kom tillbaka starkt. Därefter har det blivit två raka segrar på hemmaplan – 5–3 mot Tranmere i FA-cupen och 3–0 mot Walsall i ligan.

Nu väntar ett mycket formsvagt Yeovil och här bör det bli en ny övertygande hemmaseger för Eddie Howes mannar. Yeovil har tre raka förluster i ligan och är utan seger de senaste sex matcherna. ”The Glovers” ligger näst sist i tabellen och har det mycket jobbigt i försvarsspelet. Yeovil har släppt in lika många mål som Bournemouth gjort, det vill säga 34, och har ligans sämsta defensiva facit så här långt.

Vidare har gästerna förlorat sina fyra senaste matcher på resande fot och har förlorat de två senaste säsongernas möten på Dean Court. Yeovil tvingas dessutom klara sig utan vicekaptenen Paul Huntington i kvällens match. I vilken vi är övertygade om att Bournemouth bättrar på sin fina hemmastatistik ytterligare.

Ettan på Bournemouth spelas till 1.68 hos betfair.com.

Även överspelet hos samma bolag är hyperintressant med tanke på att hemmalaget gjort flest mål av alla lag i League One och att Yeovil är det lag som släppt in flest. Ytterligare statistiskt belägg för detta spel är att Bournemouth varit över 2,5 mål i 65% av matcherna den här säsongen medan motsvarande siffra för Yeovil är 59%. Över 2,5 mål spelas till 1.86.

Publicerad 2010-11-23 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons