Chilenskt storlag på fallrepet

Fotbollskanalen

Det skulle bli en skrattmatch för chilenska Universidad. Men efter 2–2 i Santiago har oljelaget Oriente guldläge att fullborda skrällen på hög höjd hemma i Bolivia. Vi tror på skräll!

Universidad de Chile är en meriterad klubb som så sent som i våras var i semifinal i Copa Libertadores (förlust mot mexikanska Chivas). Inför mötet med bolivianska Oriente Petrolero i Copa Sudamericana var klubben där Marcelo Salas är en legend – den före detta världsstjärnan gjorde 85 mål under sina två sejourer i Universidad – storfavorit att gå vidare.

Oriente klarade dock
överraskande 2–2 i Chile men det är ett resultat som hemmalaget var mest nöjt med efteråt. Oriente chockade nämligen Universidad genom att göra två mål i första halvlek. Chilenarna kämpade sig sedan tillbaka efter paus och räddade oavgjort inför returen i Bolivia.

Matchen spelas på hög höjd vilket ger hemmalaget en klar fördel. Oriente fick dock en del smolk i glädjebägaren senast eftersom anfallaren Jhasmany Campos blev skadad (muskelbristning). Även Ronald Rea utgick skadad men han spelar troligen inatt. Bolivianska lag brukar ha svårt på bortaplan i de sydamerikanska cuperna men i gengäld dra nytta av höjdskillnaden i hemmamötet.

Med ett så bra utgångsläge som 2–2 är det upplagt för en skräll. Oriente får tillbaka tongivande Alcides Pena som var skadad i den första matchen, ett klart plus för bolivianerna. Om försvarstrion Schiapparelli, Alejandro och Arguello kan svara för en lika bra insats som senast och se till att Universidads argentinske anfallsstjärna Rivarola inte får för mycket utrymme, då kan det bli avancemang här.

Oriente Petrolero liras med plusmål (hcp 1–0) till 1.55 hos bet-at-home.

Publicerad 2010-08-31 kl 13:51