Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Dagens drag: Carlstad United

Syrianska Kerburan hemma på konstgräset Västerås och Syrianska Kerburan på resande fot är som två olika lag. Ny bortaförlust väntar idag.

DAGENS DRAG

Söndag 10 oktober

Öppet mål:

Ranheim–Nybergsund/Trysil. 1X.

Nykomlingarna Ranheim är starka hemma på konstgräset där de har raden 7-2-2 hittills den här säsongen. Laget har faktiskt chansen att gå upp i Tippeligan om man sköter sina kort rätt resten av säsongen. Ranheim är fem poäng efter Fredriksstad ovanför strecket, men har en match mindre spelad. Formen är det inget fel på. Efter att klubben sålt nyckelspelaren Michael Jamtfall till Rosenborg hamnade Ranheim i en svacka men har nu, via två raka 1–0.segrar, hittat tillbaka till vinnarspåret. Samma sak kan inte sägas om Nybergsund/Trysil som har sju raka matcher utan seger. Laget parkerar lite i ingenmansland och har kanske inte motivationen helt på topp även om risken att åka ur fortfarande finns i teorin.

Rak etta är tänkbar men då Ranheim inte precis öser ner och matchen ligger under vinjetten Öppet mål, väljer vi alternativet Draw no bet (insatsen tillbaka vid oavgjort) till 1.40 hos Nordicbet.


Dagens drag:

Carlstad United–Syrianska Kerburan. Etta.

Syrianska Kerburan har smugit sig upp till toppen av norrettan och är plötsligt bara två poäng efter Sirius på kvalplatsen. Västerås-laget har vunnit sex av de åtta senaste matcherna och om laget behåller formen resten av säsongen kan ”Gurkstan” få upp två lag till Superettan (Västerås SK ser ju ut att vinna serien). Dagens match mot bottenlaget Carlstad United måste i så fall vinnas men det blir ingen lätt uppgift. Syrianska Kerburan har inte alls lyckats lika bra på bortaplan och faktum är att hela 27 av lagets 39 poäng har tagits på konstgräset hemma på Swedbank Park. Gästerna får visserligen tillbaka duon Keita (målvakt) och Budur (back) till den här matchen men har i gengäld ett par tunga avbräck i form av centrala mittfältsduon Samuel Barlay (som är iväg på landslagsuppdrag) och Boris Lejavar (skadad). Frågetecken också för mittfältaren Richard Hurlins medverkan. Dessutom har ordinarie mittfältaren Sebastian Sallantos varit sjuk i veckan medan backen Joonas Botold dras med en ljumskskada. Hemmalaget kämpar i botten och har via två fina bortainsatser (4–2 topplaget Sirius och 0–0 mot Umeå) fått förnyat hopp om att klara sig kvar i ettan. Och när man nu är tillbaka hemma på Tingvalla och möter ett lag som trivs dåligt på bortaplan i allmänhet och mot Carlstad United i synnerhet, ja då kan det bli tre oerhört viktiga poäng för United. Nyförvärvet från Degerfors, mittfältaren Emil Berger, är tillbaka efter avstängning vilket betyder mycket för hemmalaget. Vi har stark feeling för ettan här!

Rak etta på Carlstad United spelas till 2.42 hos betfair.

Rött kort:

Sirius–Arameiska Syrianska 
På pappret ser det här ut som en enkel trepoängare för Sirius. Men faktum är att Uppsala-gänget har vacklat på slutet och förlusterna mot Carlstad United (2–4) och Vasalund (1–2) innebär att Sirius nu är hela fem poäng efter Västerås SK på direktplatsen till Superettan. Det ser alltså ut som om Pierre Gallo och hans lagkamrater får inrikta sig på att försvara kvalplatsen vilket kan bli nog så tufft då jagande Syrianska Kerburan bara är två poäng bakom i tabellen och även Hammarby TFF finns med i bilden. Sirius spel har inte alls varit bra i de senaste två matcherna, framför allt har laget gjort på tok för många defensiva misstag. Den här matchen kommer på sätt och vis också i helt fel läge för Sirius. Att möta ett för sin existens spelande Arameiska direkt efter att laget – genom avgörande i 92:a minuten! – brutit en sex matcher lång förlustsvit är inte optimalt. Gästerna vann inte bara matchen mot Syrianska-kollegan Valsta med 1–0 – de vann också tillbaka det hopp som var på väg att överge dem. Arameiska lär kriga om varje boll i 90 minuter och även om vi förstår och accepterar Sirius favoritskap, tycker vi att 1.49 på ettan hos betfair är på tok för lågt för spel.

Publicerad 2010-10-10 kl 10:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons