Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Dagens läckraste dubbeldrag

Etta på Ålesund mot skadedrabbade Hönefoss. Och överspel på målglada Molde och Vålerengen. Där har ni dagens läckraste dubbeldrag.

Vålerengen har vi haft lycka med tidigare i sommar och nu är det dags för spel på Osolo-laget igen. Återigen handlar det om överspel och den här gången med VIF som bortalag. Vålerengen har inte varit lika målglatt borta som hemma men möter här ett lag som också gillar att attackera.

De sju senaste mötena mellan lagen och de fem senaste med Molde som hemmalag, har slutat med över 2,5 mål. Molde har varit över 2,5 i hela 71% av matcherna den här säsongen medan motsvarande siffra för Vålerengen är 57%.

Vidare har VIF gjort hela 49 mål hittills vilket är klart flest av alla lag i Tippeligan. Inget lag har för övrigt släppt in fler mål på hemmaplan än vad Molde gjort på Aker Stadion. Även statistiken talar alltså för en målrik match.

Så till den andra delen av det norska dubbeldraget. Ålesund har den här säsongen varit mycket starka på hemmaplan där laget har fyra raka utan förlust och inte ett enda insläppt mål på de tre de senaste matcherna. Ålesund är fortfarande med och fajtas om en kvalplats till nästa års Europa League.

Skall det målet uppnås gäller det att Ålesund tar tre poäng idag. Och motståndarna Hönefoss ska inte vålla hemmalaget några större problem. Faktum är att Ålesund har vunnit de tre senaste matcherna hemma mot Hönefoss.

Gästerna dras med stora skadeproblem inför dagens match. Bland annat saknas frisparksspecialisten Lennart Steffensen och David Claude Angan. Dessutom är viktige backen Erik ”Panzer” Hagen avstängd vilket är ett kännbart avbräk för Hönefoss.

Dags att summera då:

Publicerad 2010-08-29 kl 11:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons