POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLSKANALEN
11å

''De flesta behöver komma ut i Europa och härdas''

Fler unga svenska spelarna borde ta chansen utomlands.
Men de som väljer Danmark eller Norge begår ett misstag. Det konstaterar U21-experten Claes Andersson.

- Jag tycker inte att det räcker att gå till Norge eller Danmark. Jag tycker att de borde gå till Holland eller Schweiz, minst. Att som ung spelare gå till ett ''mellanland'', det tycker jag inte är bra. De flesta kommer inte vidare därifrån sen. Jag förstår om någon som är 28-29 år gör det, säger Viasat Sports U21-expert till FotbollDirekt.se.

- Jag tror att de flesta behöver komma ut i Europa och härdas lite.

Allt fler svenska spelare väljer att utvecklas i Danmark eller Norge. Skattelättnader och högre löner har lockat framtidsnamn som Mikael Lustig, Oscar Wendt och Samuel Holmén att lämna Allsvenskan för spel i de nordiska ligorna. Ett val som Andersson inte har någon som helst förståelse för. Istället konstaterar han att spelarna skulle utvecklas betydligt bättre i en andraliga i exempelvis England eller Spanien.

- Fler borde kolla på ligor som Serie B och Segunda och inte stirra sig blinda på förstaligorna i Europa. Strukturen, den hårda träningen finns där. Och scouterna har koll på de ligorna, säger Andersson.

- Det är väldigt få som kan ta steget från allsvenskan till Serie A, det måste spelarna inse. Men när du spelar i andradivisionerna i de större länderna så har storklubbarna koll på dig.

Andersson lyfter fram Henok Goitom som ett exempel på hur fler unga spelare borde resonera för att utvecklas till toppspelare i Europa.

- Jag tror att många skulle må bra av att åka till andradivisionerna i Spanien och England, till exempel. Som Henok Goitom gjorde. Jag tycker att det är synd att de ligorna hamnar i skymundan, säger han.

Claes Andersson drar även paralleller till hur England handskas med de unga talanger som ännu inte är redo för spel på högsta nivå - Premier League. Något som även unga svenska spelare borde anamma.

- Om du går igenom spelarna i England landslag så har de flesta spelare lånats ut till lägre divisioner som Championship. Det är mycket bättre att spela regelbunden a-lagsfotboll än att spela i något reservlag och hoppa in någon gång ibland som Agon Mehmeti i MFF. Han blir inte bättre av det.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-05 kl 12:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå