Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
10å

Doldis på väg till stor liga: ''Han vill iväg''

Han lyckades aldrig i Sverige. Nu gör Mattias Andersson stor succé i norska Strömsgodset och är på väg mot större uppdrag.

- Helt klart vill han iväg nu. Strömsgodset är positiva om det kommer ett rimligt bud. Helst i sommar, säger agenten Patrick Mörk till FotbollDirekt.com, som företräder Mattias Andersson tillsammans med Carl Fagher.

Mattias Andersson är ett relativt okänt namn i Sverige. Han färgade aldrig i Mjällby och BK Häcken. 2006 värvade Strömsgodset yttermittfältaren som redan under sitt första år gjorde fantasiska 19 mål. Sedan kom en tung korsbandsskada och först när säsongens Tippeliga sparkade igång var han tillbaka i slag igen. Han har imponerat under de första nio matcherna och nu är ett klubbyte aktuellt.

- Det är stort intresse. Han har varit bra hela våren, men fortfarande finns det inget bud, berättar Mörk.

Norsk media skev tidigare i veckan att Helsingborg är ute efter Andersson. Ett påstående som agenten viftar bort.
- Jag har inte pratat med Helsingborg och har svårt att tro att det skulle vara aktuellt.

Överhuvudtaget är inte Sverige aktuellt.
- Jag pratar inte med svenska klubbar om Mattias. Att flytta hit skulle vara ett steg i sidled. Så det är ingen prioritet.

Vilka länder skulle kunna bli aktuella? - Mattias är vänsterytter i ett 4-3-3-system och det måste vara en klubb som är i behov av den spelartypen. Realistiskt skulle vara Holland, Storbritannien eller någon av de bästa klubbarna i Danmark.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-06-04 kl 11:30
Annons
Annons
Annons