Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Drogba sänker Arsenal – igen…

Didier Drogba älskar att spela mot Arsenal – som avskyr att möta honom. Idag drabbar kärleken och hatet samman i det prestigeladdade Slaget om London.

Om någon efter Didier Drogbas debutsäsong i Premier League 2004/05 hade pekat på ivorianen och sagt till Arsenals manager Arsene Wenger att ”där har du mannen som kommer att ge ditt lag ett helvete och radikalt påskynda utbredningen av gråa hårstrån på din hjässa”, hade den hetlevrade fransmannen nog brustit ut i ett gapskratt.

Fem år senare har det blivit just så. Även om det där med de grå hårstråna saknar vetenskapligt belägg så är det en sanning att Drogba blivit en veritabel mardröm för Arsenal. Sedan debutsäsongen – då Drogba gick mållös av planen i båda mötena med Arsenal och stundtals fick utstå hård kritik för sin ineffektivitet i straffområdet – har Drogba gjort 12 mål på 12 matcher mot The Gunners!

Med detta som bakgrund är det inte särskilt konstigt att Drogba säger sig älska att spela mot Gunners. Lika naturligt är det att den kärleken inte är ömsesidig …
I de senaste nio matcherna mot de rödvita kanorna har Drogba nätat hela nio gånger. Ifjol gjorde han två mål när The Blues krossade Arsenal med 3–0 på Emirates samt båda målen i 2–0-segern på Stamford Bridge.

Anmärkningsvärt kring Drogbas fantastiska facit mot Arsenal är att sju av målen varit antingen matchavgörande eller det första i den aktuella matchen. På Stamford Bridge har Drogba varit närmast ostoppbar i matcherna mot Arsenal. På fem matcher har han gjort fem mål och i samtliga matcher där han blivit målskytt har han gjort det första målet. Spel på Drogba som förste målgörare är alltså ett statistiskt sett utmärkt drag.

Drogbas betydelse för
Chelsea avspeglas också i en analys av de matcher Drogba av olika skäl inte spelat. När Drogba varit skadad eller avstängd har Arsenal haft mycket större framgång resultatmässigt. Gunners 2–1-triumf på Stamford Bridge 2008 är kanske det exempel som framstår som tydligast i det avseendet. Nu är han varken skadad eller avstängd – och dessutom i bra form. Bäva månde Arsenal i eftermiddag!

Det verkar helt enkelt som om Wenger inte har något motvapen för att stoppa Chelseas obarmhärtige skyttekung. Och inte lär det bli lättare idag, när Arsenal saknar sin skicklige mittback Thomas Vermaelen. I förra mötet på Stamford Bridge slog rovdjuret Drogba till efter bara åtta minuter. Hur lång tid tar det idag?

Etta på Chelsea spelas till 1.73 hos Nordicbet.

Drogba som första målskytt liras till 4.75 hos bwin.

Publicerad 2010-10-03 kl 15:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons