POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLSKANALEN
10å

Elfsborg till Uefacupkval

Sverige har fått sitt första lag klart för kval till Uefacupen. Elfsborg spelade 0-0 mot Riga i returen i Intertotocupen och säkrade avancemanget.

Intertotocupen är bespottad av många lag och ses som ett onödigt ont. Men Elfsborg tog tjuren vid hornen och har nu tagit sig till kvalet till Uefacupen. Laget gjorde det via 0-0 mot Riga.

Två tidiga byten, där Anders Svensson och Helgi Danielssoin fick utgå, gjorde att Elfsborg snabbt fick lägga om sitt matchupplägg mot Riga. Men de tidiga bytena till trots - Elfsborg hanterade det på bästa sätt och klarade av sin huvuduppgift: Att hindra hemmalaget FK Riga att göra mål.

Johan Wiland fick gång på gång visa varför Tottenham är intresserat av värva honom och hade också den tur som bra målvakter ska ha - när han var överspelad missade Grigori Chirkin öppet mål från en meters håll.

Riga skapade chans på chans men Elfsborgs säkra försvar redde ut det mesta och luften gick ur letterna när Dimitris Halvitovs visades ut med sju minuter kvar. Elfsborg kunde säkra 0-0 och därmed avancera till Uefacupens andra kvalomgång genom det mål som Denni Avdic gjorde i det första mötet.

Svenska lag som avancerar i Europaspel är inte Sverige bortskämt med och nu återstår det att se vilken motståndare Elfsborg lottas mot i den andra kvalomgången i Uefacupen.

FotbollDirekt.se
Mats Jonsson

Publicerad 2008-07-27 kl 21:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå