Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Fördel storebror Brügge-derbyt

Club Brügge har alltid varit nummer ett i stan och är klar favorit i derbyt mot Cercle. Vi tror inte att det skräller på Jan Breydel Stadion i afton.

Brügge är en fantastiskt vacker och romantisk stad, med sin gamla men ytterst välbevarade stadsarkitektur och en väldigt mysig kärna. Det är svårt att tänka sig att derbymatcherna mellan lagens största klubbar, Cercle och Club, brukar tilldra sig inte bara stor uppmärksamhet utan även bråk mellan rivaliserande fans, även om det sker mer sällan än i de flesta andra stadsderbyn.

Medan Club Brügge
har sina rötter i den flamländska arbetarklassen, härrör Cercle ur en medelklass bestående av engelska och holländska invandrare. Club Brügge har alltid varit nummer ett i stan, med 13 ligatitlar (senast 2005) och nio inhemska cuptitlar medan Cercles senaste av tre ligatitlar kom så långt tillbaka som 1930.

Styrkeförhållandena har avspeglats även i mötena mellan lagen, då Club Brügge har ett kraftigt övertag i den inbördes statistiken. De blåsvarta har vunnit 22 av de 42 gånger lagen har drabbat samman. Cercle har åtta segrar medan lika många matcher (8) har slutat oavgjort. Ännu mer markant är Club Brügges övertag om man ser till matcherna de senaste 15 åren under vilka lagen möts nio gånger – med sju segrar för Club Brügge och två oavgjorda matcher.

Storebror har vunnit de tre senaste derbyna (1–0, 3–1, 2–1) och är klar, och rättmätig, favorit även ikväll. Laget har haft bra fart på det offensiva spelet och endast serieledande Genk har gjort fler mål (40) än Club Brügge (32) den här säsongen. 13 av dessa mål har sylvasse Ronald Vargas svarat för. Den offensive mittfältaren/anfallaren från Venezuela är en av den belgiska ligans absolut bästa spelare och helt klart en potentiell derbyhjälte ikväll.

Club Brügges marockanske
landslagsmittfältare Nabil Dirar väntas göra comeback efter att ha varit avstängd av klubben på grund av disciplinära orsaker. Gästerna tvingas klara sig utan trotjänaren Denis Viane (mittfältare) som är avstängd efter sitt röda kort senast.

Cercle har tre
raka förluster i ligan och har raden 1-2-4 på bortaplan. Club Brügge har de motsatta siffrorna i sin hemmastatistik, nämligen 4-2-1. Vi tror att Cercle, som nog – medvetet eller inte – har lite lillebrorskomplex i dessa rivalmöten, får det tufft på Jan Breydel Stadion i afton. Detta känns som en mycket stabil etta och hade det inte varit för just det faktum att det handlar om ett derby hade vi klistrat etiketten ”säker” på den.

Ettan på Club Brügge spelas till 1.58 hos betfair.com.

Publicerad 2010-11-21 kl 14:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons