Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Formstarka AZ vinner igen!

AZ Alkmaar är i kanonform och har tagit fem raka hemmasegrar på hemmaplan. Den sviten förlängs när Heerenveen kommer på besök i afton.

Det är två formstarka lag som möts på AZ Stadion ikväll. Vid en första anblick kan det verka som om AZ Alkmaar och Heerenveen har likvärdig form ty även gästerna har raden 3-1-0 i sina fyra senaste ligamatcher. En närmare analys av lagens formstatistik ger dock lite andra besked.

För medan Heerenveen tagit sina tre segrar mot bottenlagen Willem II (hopplöst sist), Excelsior (plats 15) och Heracles (14), har AZ den senaste tiden tagit två grymma skalper. Förutom 2–1-triumfen mot det vacklande storlaget Feyenoord har AZ nämligen besegrat både Ajax och de regerande mästarna, den nuvarande ligatvåan Twente. Det vill säga två Champions League-lag!

Den sistnämnda segern
– där Rasmus Elm var en av målskyttarna – tog AZ för övrigt på bortaplan mot ett mästarlag som dittills inte förlorat en enda hemmamatch på hela säsongen. Och utan en av de viktigaste spelarna på planen! Pontus Wernbloon var avstängd mot Twente men är nu tillgänglig för spel igen.

AZ är tillsammans
med serieledarna PSV det formstarkaste laget i Holland och har tagit hela 19 poäng på de åtta senaste matcherna. De rödvita är mycket starka på hemmaplan där man bara förlorat sju av 42 matcher de senaste tre åren (30 segrar) och även om Heerenveen inte är något dåligt lag, har vi mycket svårt att se Rasmus Elm gå förlorande ur brödrarduellen mot Viktor ikväll.

Ettan på AZ spelas till 1.65 hos bet-at-home

Publicerad 2010-11-27 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons