Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fotbollskanalens Andréas Sundberg får stipendium efter Kalla Fakta-granskningen

Varje år delar Svenska Sportjournalistförbundet och Svenska Spel ut stipendium till förmån för journalisters utveckling.
En av stipendiaterna 2018: Fotbollskanalens Andréas Sundberg.
- Väldigt kul, pengarna ska användas till att besöka en grävkonferens i Chicago, säger han.

Svenska Sportjournalistförbundet och Svenska Spel delar sedan 1970-talet ut stipendier till sportjournalister i syfte att utveckla svensk sportjournalistik. Nu står det klart att Fotbollskanalens Andréas Sundberg är en av årets pristagare.

Motiveringen lyder:

”Andréas Sundberg, TV4 och Fotbollskanalen, tilldelas 15 000 kronor för att – i sin ambition att lära sig mer om granskande journalistik – besöka en konferens för granskande reportrar i Chicago.”

- Granskande journalistik är något jag vill göra mer av och bli ännu bättre på, och därför är jag glad över att Svenska Spel och Svenska Sportjournalistförbundet ger mig det här stipendiet och vill att jag åker till CAR Conference i Chicago, säger Sundberg.

ANNONS

- Det är en konferens som anordnas av Investigative Reporters & Editors (IRE), och jag ser fram emot att skaffa mig värdefulla verktyg, få inspiration, utvecklas och lära mig mer från några av de bästa grävarna i branschen.

I oktober granskade Andréas Sundberg fotbollen i Fotbollskanalen och Kalla faktas unika samarbete i programmet Fotbollssyndikatet.

- Det var lärorikt. Där berättade vi bland annat om ett agentnätverk som har flera domar och fängelsestraff på sig och att den misstänkte matchfixaren mellan IFK Göteborg-AIK även låg bakom Alexander Isaks rekordövergång. Vi på Fotbollskanalen ska fortsätta att vara bra på att granska fotbollen och förhoppningen med grävkonferensen i Chicago är att vår redaktion tillsammans ska få vässa kunskaperna inom granskande journalistik.

Fotbollskanalens chefredaktör Tobias Rosvall gläds också åt stipendiet.

ANNONS

-  Väldigt kul att Andréas uppmärksammas på det här sättet. Det här stipendiet kommer hjälpa både Andréas och Fotbollskanalen att vidareutveckla vårt arbete med granskande journalistik. Något som jag är övertygad om kommer bli en ännu viktigare del för sportjournalistiken framöver.

Programmet och allt om Kalla Fakta-granskningen "Fotbollssyndikatet" hittar du här. 

Publicerad 2018-01-16 kl 13:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto