Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Grekiskt derby sunt underspel

Iraklis och Aris har två av den grekiska ligans skickligaste försvar. Underspelet känns starkt när lagen ikväll drabbar samman i ett hett derby.

Derbyt mellan Iraklis och Aris är kanske inte det mest berömda i Thessaloniki där PAOK för närvarande besitter fotbollstronen, men mötena dessa lag emellan är likväl glödheta drabbningar som alltid får känslorna att svalla hos lagens fans. Då endast en poäng skiljer Aris och Iraklis åt i tabellen just nu lär kvällens match på Kaftanzoglio Stadium bli en riktig holmgång.

Iraklis – ”halvgudarna” – är
kungarna av kryss med sex oavgjorda på nio omgångar hittills och ett oavgjort resultat ligger nära tillhands även ikväll. 1X2-spelet är dock tufft att lösa men med tanke på lagens statistik och den målsnåla traditionen i dessa derbyn, känns underspelet väldigt sunt.

Iraklis, som redan
bevisat att de är tillräckligt bra för att undvika bottenstrid, har precis som ärkerivalen Aris sina främsta kvaliteter i defensiven. Bortsett från lagets 2–2-match borta mot Xanthi förra helgen har Iraklis varit extremt täta bakåt. Laget har bara släppt in sex mål och har hållit nollan i tre av sina fem senaste ligamatcher. Totalt har det i 78% (7 av 9) av Iraklis matcher den här säsongen producerats mindre än 2,5 mål.

Motsvarande siffra för Aris är hela 89 procent! Bara vid ett tillfälle har Aris varit inbladat i en match med över 2,5 mål, nämligen i 0–4-förlusten hemma mot AEK Aten den 17 oktober. I övrigt har Hector Cupers lag uppträtt hur stabilt som helst – defensivt. På bortaplan har laget till exempel bara släppt in två futtiga mål på fyra matcher men samtidigt inte gjort fler än två framåt.

Just den offensiva
impotensen är den främsta anledningen till att ”Krigets gudar” inte riktigt förmått leva upp till de höga förväntningar som vilade på laget inför säsongen. Ett annat skäl är att Aris ligaspel tycks bli lidande av klubbens deltagande i Europa League, där man fortfarande har chansen att avancera från gruppspelet. Aris besegrade ju de regerande mästarna Atletico Madrid med 1–0 i den första gruppspelsomgången och visade i den matchen hur skickligt laget är i det defensiva spelet.

Aris har varit
under 2,5 mål i sex raka matcher (alla turneringar inräknade) och samtliga lagets bortamatcher har slutat antingen med 1–0-seger eller förlust med samma siffror. En blick på den inbördes historiken pekar i samma entydiga riktning – det vill säga mot en målfattig tillställning. I sex av de sju senaste mötena mellan lagen har det nämligen producerats mindre än 2,5 mål. Två av dessa matcher har slutat 0–0, tre av dem 1–0 till något av lagen, medan en av matcherna har slutat 2–0 (till Iraklis).

Under 2,5 mål spelas till 1.53 hos befair.com

En mindre slant spelas även på att båda lagen inte gör mål, till oddset 1.70 hos bwin.

Publicerad 2010-11-15 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons