Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Grymt odds på Gremio!

Gremio RS har fyra segrar i de fem senaste matcherna och är i kanonform. Gremio Prudente har fyra raka bortaförluster. Det är dukat för hemmaseger när lagen möts i natt.

Gremio eller Gremio? är frågan när det i natt svensk tid är dags för match på Olímpico Monumental i Porto Alegre. En närmare titt i statistiken och lagens formkurvor talar sitt tydliga språk; det är verkligen skillnad på Gremio och Gremio …

Medan hemmalaget Gremio
Porto Alegre går som tåget för tillfället – mer om det nedan – kan gästerna Gremio Prudente snarare liknas vid ett sjunkande skepp. Laget inledde ganska hyfsat, med 14 poäng i de 11 första matcherna och så långt en mittenplacering i tabellen. Men sedan har det gått tyngre och på de efterföljande 16 matcherna har Gremio Prudente bara lyckats skrapa ihop 10 poäng och är nu jumbo i Brasilianska Serie A.

Framför allt är det spelet på bortaplan som hackat, där har laget bara vunnit en av 13 matcher den här säsongen och den segern togs mot nästjumbon Goias som är ligans sämsta hemmalag. Vidare har Gremio Prudente förlorat sina fyra senaste bortamatcher med sammanlagt 9–0. De senaste två på resande fot har slutat 0–3 …

För Gremio Porto
Alegre har formkurvan varit den rakt motsatta. Laget har efter tränarbytet i mitten av augusti genomgått en mäktig förvandling och svarat för en imponerande uppryckning i tabellen. Efter 13 omgångar låg Gremio på 18:e plats med blott två segrar. Knappt två månader och 14 omgångar senare har laget klättrat 10 placeringar till tabellposition nummer åtta.

Med sju segrar och två oavgjorda är Gremio PA faktiskt det formstarkaste laget i hela ligan, sett över de tio senaste omgångarna. Hemma har laget raden 6-3-4 den här säsongen. Gremio har vunnit fyra av de fem senaste på Olímpico Monumental, den femte matchen slutade 2-2 efter en sen Flamengo-kvittering i en fajt där Gremio spelmässigt var det bättre laget.

Så vad har då hänt de senaste två månaderna? Tja, tränarens betydelse för ett lag kan diskuteras i oändlighet men det är svårt att inte dra paralleller mellan Gremios plötsliga förvandling och tillsättningen av den forne storspelaren och Gremio-legenden Renato Gaucho som tränare. Renato tog över rodret efter omgång 13 och sedan dess har det alltså gått spikrakt uppåt för Gremio.

”Från och med nu ska resultaten bli bättre och bättre, det lovar jag” sade Renato
när han tillträdde sin post och det var ett löfte han sannerligen inte behövt svika. Renato – som var en av centralgestalterna under Gremios gyllene era på 1980-talet och som sköt de två avgörande målen i Världscupfinalen mot Hamburg 1983 – har fått det unga laget att spela en fotboll många inte trodde att det var kapabelt till.

Förutom tränarskiftet bör en annan faktor lyftas fram när det gäller Gremio Porto Alegres långa formtopp – anfallaren Jonas. Gremios måltjuv har hittat rätt 14 gånger i Serie A och leder därmed skytteligan, fyra mål före Corinthians mittfältstjärna Bruno Cesar. Jonas har gjort mål i tre raka hemmamatcher, kanske förlängs den sviten i natt.

Vi är i alla fall övertygade om att Gremios flyt fortsätter åtminstone över den aktuella omgången. Ettan känns given och 1.45 hos betfair är faktiskt spelvärt med tanke på att vi värderar sannolikheten för hemmaseger till ungefär 75%.

Ännu större spelvärde finns dock i:
*Gremio att leda i halvtid, till 1.85 hos bwin.

*Gremio att göra första målet, till 1.45 hos bwin.

*Gremio att leda i halvtid och vinna matchen (HT/FT), till 2.00 hos bet-at-home.

För att ge lite statistisk grund för ovanstående spel kan vi nämna att Gremio Porto Alegre har lett i halvtid i sju av de tio senaste matcherna och att laget gjort det första målet i hela åtta av de tio senaste. Fjolårets möte mellan lagen i Porto Alegre slutade 4–2 till hemmalaget.

Publicerad 2010-10-06 kl 23:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons