Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Guiden i speldjungeln

Movebets, flatbets, units, bankrulle. Det finns gott om termer i spelvärlden. Fotbollskanalen.se reder ut några av dem.

En bankrulle är detsamma som den totala summan som du har till ditt förfogande. Är 1 000 kronor den summa som du vill lägga på ditt spelande är samma summa din bankrulle.

Units är ett begrepp som beskriver hur du värderar ditt spel. Begreppet används för att man på ett enkelt sätt ska kunna applicera någon annans insats till sin egen budget. En unit är en viss procent av bankrullen och den procenten varierar från spelare till spelare.
Det normala är att lägga mellan 1-6 procent av bankrullen per spel och många har som regel att inte spela över 10 procent på ett enskilt objekt.

Med movebets skiljer
sig insatsen åt beroende på hur stark du anser att din egen värdering av spelet är. För att movebets ska vara en framgångsrik strategi måste du vara duktig på att värdera sannolikheten att en viss match får ett visst utfall, jämföra med spelbolagens odds och därefter göra en korrekt bedömning av hur stor insats du skall lägga på en viss match eller ett visst spel.

När du har hittat ett så kallat överodds har movebets fördelen gentemot flatbets att du kan vinna mer på ett enskilt spel – men är du snett ute riskerar du också att förlora mer pengar än vad du hade gjort om du hade valt att spela med flatbets.

Ett exempel: spelare A lägger två units på en match med 2,00 i odds som går in. Spelare A vinner då 2,00 units och hans RoI, Return of Investment, skrivs till 200 procent. På fotbollskanalen.se/spel använder sig både Niklas Jarelind och Michael Sandqvist av movebets.

Flatbets är ett annat populärt sätt att spela. Med flatbets spelas samma insats varje gång och har fördelen att man slipper göra en egen värdering i lika hög utsträckning och inte heller behöver laborera med insatsen. Samma belopp spelas dag ut och dag in. Det kräver disciplin och kan uppfattas som tråkigt, men för lönsamhet under en längre tid är strategin inte alls dum.
Risken minskar men chansen till stora vinster minskar givetvis också.

För att gå plus-minus-noll med flatbets krävs att 50 procent av spelen med snittoddset 2,00 går in. Om du sätter 60 procent av dina spel krävs ett lägre snittodds: cirka 1,67 för att gå jämnt upp.

På fotbollskanalen.se/spel använder sig Steven Holmdahl , Henrik Ingvarsson och Johan Meijer av flatbets i sina bloggar.

Publicerad 2009-11-19 kl 10:29
Annons
Annons
Annons