Guldjagande City vinner igen

Fotbollskanalen

Manchester City har vunnit 10 av de 13 senaste hemmamötena med formsvaga Aston Villa. Trenden fortsätter på Eastlands i dag.

Perioden kring jul- och nyår är den tuffaste under hela säsongen för de engelska lagen. Det är nu agnarna sållas från vetet och ju bredare trupp desto större är chansen att överleva gallringen. Roberto Mancini förfogar över ligans bredaste trupp och ingen kan heller klaga på spetskvaliteterna i den.

Manchester City visade mot Newcastle i söndags att förlusten mot Everton (1–2) i omgången före var en tillfällighet. City rivstartade och hade 2–0 redan efter fem minuter (seger 3–1 till slut) i en match som ”Skatorna” dominerade spelmässigt men där Tevez och kompani var skrämmande effektiva.

Plumpen mot Everton
är Citys enda förlust i de elva senaste tävlingsmatcherna och laget skuggar nu storebror United i tabelltoppen. I dagens match mot Aston Villa får

de ljusblå från Manchester dessutom tillbaka Kolo Touré efter avstängning. City har för övrigt vunnit de tre senaste (och 10 av de 13 senaste) hemmamötena med Villa.

Gästerna har förlorat
fem av sina sex senaste matcher och självförtroendet är svagt hos de blålila från Birmingham. Aston Villa har haft svårt att övertyga under Houlliers ledning och i hemmamatchen mot Tottenham i söndags blev det en ny tung förlust trots att man spelade med en man mer i över en timme.

Aston Villas bortafacit är becksvart den här säsongen. ”The Lions” har raden 1-1-6 på resande fot där laget inte har producerat mer än fem mål på åtta matcher vilket (tillsammans med tabelljumbon Wolverhampton) är sämst i hela Premier League. Villa har tre raka förluster utanför Villa Park. Den fjärde kommer i dag.

Ettan på Manchester City spelas till 1.60 hos bet-at-home.

En mindre slant satsas också på City att vinna mot noll, till 2.40 hos bwin.

Publicerad 2010-12-28 kl 09:30