Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Guldodds på ”glödlamporna”!

Ecuadorianska Emelec är i kanonform medan Avai – som kämpar för kontraktet i Brasilien – knappast prioriterar Copa Sudamericana. Hemmaoddset synas!

När Emelec från Ecuador i natt svensk tid tar emot det brasilianska bottenlaget Avai gör man det som knappa favoriter hos spelbolagen. Frågan är emellertid om inte segerchansen är större än de 50-55% som oddsen (strax över 2.00 hos vissa bolag) på hemmaseger indikerar. Vi uppskattar Emelecs möjligheter att vinna och koppla greppet om cupmötet till cirka 60%, vilket gör gällande odds riktigt attraktiva.

Först och främst
är ”Glödlamporna” – som laget kallas (grundaren var boss för ett elföretag) – i riktigt fin form för tillfället. De tiofaldiga ecuadorianska ligavinnarna parkerar på tredje plats i ligan just nu, sex poäng efter ledarna LDU Quito men med en match mindre spelad. I senaste omgången besegrade Emelec just LDU Quito med 1–0 på bortaplan – detta trots att man hade skador på nyckelspelare som Elizaga och Pedro Quinonez, samt att man fick spela delar av matchen med en man mindre på grund av en utvisning.

Emelec – som efter att ha vunnit samtliga sina matcher i juni 2010 utsågs till månadens bästa fotbollsklubb alla kategorier och i hela världen – är denna säsong obesegrat (raden 3-3-0) hemma på Estadio George Capwell, där laget bara släppt in två mål på sex matcher hittills. Totalt har Emelec släppt in futtiga sex mål på 13 ligamatcher vilket vittnar om en mycket stark defensiv.

Truppen består nästan
uteslutande av inhemska spelare kryddat av några argentinare och en paraguayan. Däremot är hela tränarstaben av argentinsk nationalitet och huvudcoachen Jorge Sampaoli har gjort Emelec till ett mycket välorganiserat lag. Klubben hade fyra spelare med i Ecuadors senaste landslagstrupp och samtliga är tillgängliga för spel här, sedan förbundskaptenen gått med på att endast mönstra kvartetten i den första (Colombia) av de två landskamperna (Ecuador mötte också Polen i går men den matchen slapp alltså Emelec-spelarna vara med i).

En av landslagsspelarna
är anfallaren Jamie Ayovi som totalt (första och andra ligaetappen) gjort hela 17 mål denna säsong och var en av de starkast bidragande orsakerna till att Emelec vann den första etappen av ecuadorianska ligan. Just Ayovi svarade även för två mål när Emelec krossade San Martin i förra omgången av Copa Sudamericana.

För motståndet i
åttondelsfinalen svarar alltså Avai, som med nio omgångar kvar av ligan ligger precis över nedflyttningsstrecket i brasilianska Serie A. Deras fokus lär med all sannolikhet ligga på ligaspelet och flera uttalanden från spelare och ledare den senaste tiden, tyder på att man ser deltagandet i Copa Sudamericana som en belastning snarare än en stimulerande utmaning.

Till saken hör
också att Avai sedan den 26 augusti har spelat hela 14 (!) ligamatcher och därmed med all rätt kan vara lite slitet för tillfället. Då laget kommande söndag har en mycket viktig match mot bottenkollegan Atletico Mineiro, är det inte alls osannolikt att tränaren Vagner Benazzi väljer att spara delar av spelarmaterialet i nattens match.

Baserat på ovanstående resonemang känns spel på hemmalaget väldigt inbjudande. Den raka ettan finns tillgänglig till fina 2.15 hos bwin och även underspelet, till 1.85 hos samma bolag, är attraktivt.

Publicerad 2010-10-13 kl 10:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons