Hemmastarka Farsta vinner igen

Fotbollskanalen

Farsta är obesegrat hemma och svarade för en monsterupphämtning (0–3 till 3-3) i förra omgången. Ikväll tar laget tre viktiga poäng i jakten på serieledande Akropolis.

Att ett mål betyder så mycket är en sliten klyscha vars sanning spelarna i Enskede IK blev smärtsamt medvetna om i matchen mot Farsta i fredags. EIK ledde med betryggande 3–0 och var en man mer på planen när det endast återstod 20 minuter att spela.

Då dimper en boll ner vid fötterna hos bortalagets Ola Westberg ... som klipper in 3–1. Ett tröstmål troddealla – utom Farsta-spelarna. Målet tänder hela laget som fortsätter att jaga frenetiskt och med åtta minuter kvar kommer nästa reducering. Och så – när matchuret tickar förbi 88 minuter – fullbordas miraklet på Enskede idrottsplats. Farsta-backen Viktor Catenacci flyger högst på en hörna och knoppar in 3–3!

Den sjuka upphämtningen i ”Slaget om söder” lär ha injicerat en rejäl dos tändvätska hos Farsta inför hösten. Som om det inte räckte med att laget efter en stark vår ligger på fjärde plats i tabellen och fortfarande har häng på topplagen. Laget är visserligen sju poäng efter serieledande Akropolis men har också en match mindre spelad. Seger mot Värmdö ikväll och Farsta är med i racet om en plats i division 1.

Och visst är utsikterna för tre poäng goda inför mötet med Värmdö. Farsta är obesegrat på hemmaplan där man vunnit fyra av sex matcher hittills i år. Förra hemmamatchen slutade med 4–0-seger och även om Värmdö är ett betydligt bättre lag än Vallentuna tror vi att Farsta – som har fem raka matcher utan förlust – ikväll tar sin femte hemmaseger för säsongen. Inte heller avstängningen på Jonas Andersson ändrar det tipset.