Henriksson hjälte i jättedrama

Fotbollskanalen

Med nio minuter kvar ledde Åtvidaberg med 3-1 mot Häcken och var på väg att skaffa sig själva ett fint utgångsläge och samtidigt spela bort Häcken från toppstriden. Men när Johan Hamlin blåste av matchen lyste 4-3 på resultattavlan.

Matchen mot Åtvidaberg var enormt viktig för Häcken som höll på att tappa värdefull mark i toppstriden.
Laget hade haft fem tunga poäng att hämta in på de tre sista omgångarna om det blivit förlust mot östgötarna.
- Då hade det varit kört för oss i kampen om en allsvensk plats. Nu har vi ju i stället bara två poäng upp till Assyriska, säger Häckens Daniel Larsson till FotbollDirekt.se.

Det såg rejält mörkt ut mot Åtvidaberg Efter första halvlek hade "Åtvid" ledningen med 3-1 bland annat efter två mål av Johan Niklasson, där hans andra mål var en riktigt delikatess på frispark.

I den andra halvleken spelae Åtvidaberg säkert på resultatet och Häcken gjorde allt som stod i lagets makt med ett par tidiga byten. Men med tio minuter kvar var ställningen fortfarande 1-3 och läget försämrades ytterligare för Häcken genom en utvisning på Mattias Östberg. Dessutom straffspark för Åtvidaberg.

- Det kändes sjukt tungt. Vi var verkligen nere i graven, säger Daniel Larsson.

Men Ricardo Santos brände den. Och då vände precis allt för Häcken!
Och just Daniel Larsson var det som visade vägen. Bara minuten efter straffmissen fick han ett skottläge från 17 meter och med en klockren vrist drog han in bollen i bortre krysset. - Jag hade haft ett par möjligheter innan och hade skjutit in mig när jag satte den. Ett av mina snyggaste mål i karrären, säger Larssone med ett leende.

Och kanske också ett av de viktigaste. För målet såg till att Häcken fick den nödvändiga kontakt laget behövde.
- Det kändes absolut som om vi hade chansen på ett kryss. Men att vi skulle ta tre - det trodde jag aldrig. Jag är lite chockad än, säger Larsson allvarligt.

Med två minuter kvar att spela klev nämligen Jonas Henriksson i handlingen.

Och det rejält. Först kvittering till 3-3 men inte nöjd med det. Direkt efter målet upp i nytt anfall, nedriven i en nickduell och domaren Johan Hamlin pekade på straffpunkten.

Henriksson stegade fram själv och förvandlade en poäng till tre poäng.
- Vi fick ett litet dödsryck. Vi blev desperata och sprang på allt och flyttade fram allt vi hade och kunde, förklarar Daniel Larsson den osannolika vändningen.
Och nu kan det bli två Göteborgslag som tar steget upp i Allsvenskan. Örgryte leder som bekant Superettan och i och med segern mot Åtvidaberg är Häcken uppe på kvalplats.