Hysén sänker Helsingborg

Fotbollskanalen

Helsingborg har inlett med två raka segrar. I kväll kommer första poängtappet. Tvåan på IFK Göteborg, med insatsen tillbaka vid oavgjort, spelas till 1,83 hos bet365.com.

Helsingborg har tagit sex poäng av sex möjliga under säsongsinledningen av allsvenskan. Men laget har också haft en hel del marginaler med sig.
I premiären fick Brommapojkarna målvakten Kristoffer Nordfeldt utvisad tidigt och Mattias Lindström kunde avgöra i matchens absoluta slutskede. I bortamötet med Djurgården slapp Helsingborg hemmafansen och kunde också vinna den matchen med 1-0 sedan Rasmus Jönsson prickat in matchens enda mål redan i den andra minuten.

I kväll kommer laget att ställas mot ett betydligt tyngre motstånd i form av guldfavoriten IFK Göteborg. Blåvitt imponerade stort i den allsvenska premiären mot Kalmar FF som besegrades med klara 3-0 efter två mål av matchens spelare Tobias Hysén.

I den senaste matchen gick det däremot inte alls lika bra – åtminstone inte resultatmässigt. IFK hade mer av spelet och både Hysén samt Selakovic imponerade stort. Trots detta var det Häcken som vann med 1-0, sedan Sigurdsson bränt en straff vid ställningen 0-0 i den 24:e minuten, och därmed är det ett minst sagt revanschsuget IFK-lag som beträder Olympia i kväll.

I IFK Göteborg saknas sedan tidigare Hannes Stiller, Robin Söder, Petter Björlund, Mikael Dyrestam, Fredrik Risp och Kamal Mustafa. Adam Johansson kan spela igen efter sin korsbandsskada men lär inte vara tränad för 90 minuters spel.
Helsingborg kan ställa upp med ordinarie lag men efter två raka segrar kommer i kväll första poängtappet.

Förra säsongens möte mellan lagen slutade 1-3 och något liknande hoppas vi på i kväll.

Men den raka tvåan känns dock alltför vågad och därmed spelas bortaseger med insatsen tillbaka vid oavgjort till oddset 1,83 hos bet365.com.

Publicerad 2010-03-29 kl 15:45