Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
10å

IFK-legenden: "70-30 för Basel"

I veckan är det dags för returmöte i Champions League-kvalet. Göteborg åker till Schweiz med pressen på sig att göra mål. Blåvitts gamle trotjänare Magnus Erlingmark tycker att IFK har en ganska bra chans att gå vidare.

- Jag tror att det är 70-30 fördel för Basel, men det är rätt skönt att spela utan press på sig också. Göteborg har allt att vinna, säger Erlingmark till FotbollDirekt.se.

Det blev 1-1 på hemmaplan efter att Basel tagit ledningen i första halvlek. Deras mål på bortaplan innebär att Göteborg är pressade att göra minst ett mål i returen.

- Man kunde ha haft ett bättre utgångsläge när man åker ner. Det märks att det är ett bra lag de möter och de verkar väldigt bra på fasta situationer med många stora starka spelare. Det är mest storleken som skiljer lite på spelarna.

Men Magnus Erlingmark vet hur man ska ta sig vidare från den här omgången.

- Det gäller att ha folk som kommer in och plockar ned skarvarna som kommer från Wernbloom. Om de kliver upp mer med backlinjen och spelar lite högre så kan det bli ytor för Blåvitt.

Och han ser positivt på Göteborgs chanser - trots pressen på laget.

- Jag tycker att det är en öppen match. Det är väl fördel Basel med 1-1 på bortaplan, men det är inte lätt att spela på hemmaplan heller, de måste spela offensivt för att vinna.

- Göteborg har en ganska frisk trupp och bra konkurrens så jag tror att de kan göra en bättre match borta än hemma.

När Göteborg hade sina internationella framgångar på 90-talet var Erlingmark själv med. Nu menar han att laget saknar erfarenhet.

- Det är en nackdel att de inte har spelat så mycket internationellt. Alex (Niclas Alexandersson) är väl den som spelat flest såna här matcher och han får väl dela med sig av sina erfarenheter.

Erlingmark jobbar numera för Svenska Fotbollsspelare(SFS) som är fackföreningen för svenska elitfotbollsspelare. Och han vet vilka fördelar ett avancemang skulle innebära.

- Vi har längtat i många år efter att ett svenskt lag ska ta sig till Champions League. Man kan få behålla spelarna lite längre och få mer pengar för dem om de ser att även svenska lag kan spela i Europa.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-03 kl 13:50
Annons
Annons
Annons