Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
40v

Johan Israelsson ny bloggare på Fotbollskanalen: "Känns väldigt inspirerande"

Foto: Bildbyrån

Här är Fotbollskanalens senaste nyförvärv.
Johan Israelsson, fotbollstränare, sportchef och tidigare bloggare hos Barometern, ansluter för att skriva om taktik och spelanalys.
- Det känns inspirerande, säger Israelsson.

De senaste åren har Johan Israelsson kunnat läsas på Barometern där han skrivit om allsvensk fotboll ur ett taktiskt perspektiv, ofta med ett lite extra fokus på Kalmar FF. Nu tar han klivet ut på den nationella arenan när han nu blir skribent på Fotbollskanalen. Innehållet kommer precis som tidigare kretsa kring de taktiska delarna av spelet, men horisonten breddas till att även innefatta internationell fotboll.

- Det känns väldigt roligt. Det är en väldigt stor plattform som jag har följt i många år som har levererat många bra saker. Det känns inspirerande att vara en del av den verksamheten framöver. Det blir en kul utmaning.

Johan Israelsson har en bakgrund som spelare i Kalmar-laget Lindsdals IF och i superettan med Limhamn/Bunkeflo, men slutade spelarkarriären vid 27 års ålder efter tre allvarliga knäskador.

- Jag skorna på hyllan och satsade på en tränarkarriär i stället. Jag har jobbat som tränare under de senaste åren, och därför har intresset för taktik kommit mer och mer, säger Israelsson.

Vad kan läsarna förvänta sig att läsa om i din blogg?
- Jag har de senaste åren märkt att såväl de inbitna supportrarna som de allmänt intresserade är mer och mer nyfikna på hur lag arbetar taktiskt och vilka arbetssätt bland nya tränare som kommer fram. Det kommer att bli en inblick i det taktiska kring lag och analyser kring det. Jag ska nörda ner mig på en en djupare nivå.

Johan Israelsson har tidigare bland annat varit bloggare på Barometern, där inte minst en krönika om hans bror Erik Israelsson efter att han avgjort debyt mot AIK för Hammarby och samtidigt åkte på en huvudskada hösten 2015 fick stor uppmärksamhet.

- Det blev en jäkla stor grej av det. Det handlade dels om vad som hände med delar av AIK-publiken och vad de skanderade där. Jag skrev från hjärtat och tänkte inte att det skulle få stor spridning egentligen, men det var många medier, supportrar och medmänniskor som snappade upp den. Det var en jäklig jobbig händelse för familjen och för Erik själv. Det var ett starkt minne, men det gick ju bra i slutändan, säger Johan Israelsson.

Publicerad 2018-03-11 kl 09:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons