Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Kanonkul underspel i Ligue 2

I 13 av Boulognes 14 matcher denna säsong har ett eventuellt underspel (under 2,5 mål) varit vinstgivande. Vi tror att laget från norr håller tätt ikväll igen.

Boulognes första och hittills enda sejour i den franska fotbollens finrum blev endast ettårig. De rödsvarta från nordkusten åkte ur Ligue 1 som nykomlingar efter att ha släppt in hela 62 mål på 38 matcher, vilket var det sämsta defensiva resultatet i hela ligan. Laget räckte helt enkelt inte till på högsta nivån och fick börja om ett pinnhål längre ner i seriesystemet.

Några försvarsproblem har Boulogne knappast den här säsongen. Tvärtom. På sina 14 första matcher i Ligue 2 har laget bara släppt in åtta mål, vilket är bäst av samtliga lag i den franska andradivisionen. Boulogne är så här långt utan förlust hemma på Stade de la Libération, där man bara inkasserat tre futtiga mål på sju matcher. I de senaste fem har man bara släppt in ett enda …

När laget ikväll tar emot likaledes målsnåla Metz kan man knappast förvänta sig många mål. Metz har bara nätat tre gånger på sex bortamatcher och är ännu utan seger på resande fot. I hela 86% av lagets matcher den här säsongen har det producerats mindre än 2,5 mål men vänta bara till ni får se motsvarande statistik för Boulogne.

Hemmalaget är nämligen
ännu värre (bättre?) i det här avseendet. Hela 93% (13 av 14 matcher) av matcherna har resulterat i mindre än 2,5 mål och Boulogne har spelat 0–0 vid fem tillfällen hittills i höst. Vi ställer oss inte främmande för att även kvällens drabbning slutar mållöst men det är ett spel för den djärve.

Vi går istället på
”säkerhet” och skyfflar in underspelet (under 2,5 mål) till strax över 1,5 gånger degen, vilket med tanke på gällande statistik får betraktas som ett klart godkänt odds. Så sent som i måndags litade vi med framgång på Boulognes försvar och det gick hem. Favorit i repris ikväll? Mycket talar i alla fall för det.

Sällan, troligen aldrig har ett målspel (många av den varan på sajten idag) varit så väl statistiskt underbyggt som detta. Under 2,5 mål spelas till 1.53 hos betfair.com.

Publicerad 2010-11-12 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons