Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Kostas Kanon: SANTA FE

När katten är borta dansar råttorna på bordet. Och när Atletico Mineiro lämnar stjärnorna hemma tar Santa Fe tillfället i akt och vinner returen i Copa Sudamericana.

Colombianska Independiente Santa Fe står inför en mycket tuff uppgift i returen mot brasilianska Atletico Mineiro i natt svensk tid. Santa Fe måste vända 0–2 från det första mötet i åttondelsfinalen av Copa Sudamericana. Men uppgiften har underlättats betänkligt för de colombianska ligaledarna – tack vare Atleticos tränare Dorival Junior!

Denne har nämligen klargjort att klubben prioriterar ligaspelet och kampen kring nedflyttningsstrecket i brasilianska Serie A där Atletico Mineiro ligger på 17:e plats just nu. Prioriteringsordningen innebär att Atletico i kväll kommer till spel utan många av sina bästa spelare.

Landslagsmannen Tardelli är
en av dem. Här är sju andra; Carvalho, Diego Souza, Ricardinho (VM-spelare 2002 och 2006), Rever, Fabio Costa, Werley samt tvåmålsskytten från första mötet, Obina, lämnas hemma för att vila upp sig inför den svåra ligamatchen mot Cruzeiro på söndag. Inte ens Junior själv kommer att resa till Bogota – Atletico-tränaren stannar hemma för att förbereda nyckelspelarna inför ovan nämnda ligamatch och låter assisterande tränaren sköta coachningen mot Santa Fe.

Kanske räknar Atletico Mineiros ledning kallt med att laget, trots den avsevärda kvalitetssänkning som följer med rotationen, är så pass mycket bättre än Santa Fe att man klarar av att försvara ledningen från mötet i Brasilien. Det tror dock inte vi. Ettan på Santa Fe känns hur solid som helst!

Det här är
ett utmärkt tillfälle för Santa Fe att få upp mungiporna på fansen igen efter den senaste tidens turbulens med anklagelser om ekonomiska oegentligheter och (som en konsekvens av detta) förlusten av klubbens huvudsponsor. I ligan uppträder laget från Bogota mycket stabilt men till skillnad från Atletico Mineiro satsar Santa Fe hårt även på Copa Sudamericana.

Hemmalagets mittfältsduo Perez
och Gonzalez håller hög klass och är i bra form. De har definitivt kapaciteten att luckra upp gästernas försvagade backlinje i natt. Ytterligare en faktor som talar för Independiente Santa Fe är att hemmaplan betyder mycket i de sydamerikanska cuperna. Framburna av stödet från 44 000 fanatiska fans på Colombias nationalarena El Campin tror vi att Santa Fe vinner den här matchen.

”De röda lejonen” behöver alltså vinna med tre mål för att gå vidare och det är vi osäkra på att de fixar. Men den raka ettan spelas utan minsta darr till 1.55 hos betfair.com.

Även oddset på Santa Fe med hcp-1 är mycket spännande, till oddset 2.35 hos bwin.

Publicerad 2010-10-20 kl 09:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons