Landskrona fortsatt i topp - Enköpings första seger

Fotbollskanalen

Torsdagen bjöd på sex matcher i superettan. Enköping, Mjällby och Häcken tog bortasegrar samtidigt som det slutade oavgjort i resterande matcher.

Skånederbyt mellan LB 07 och Landskrona slutade oavgjort och mållöst. Hemmalaget var i stort poängbehov och krigade matchen igenom. Landskrona kom inte upp i normal standard och får vara nöjda med en poäng. Dock var Jörgen Pettersson kritisk.
- Vår sämsta match för säsongen, sa han till Sydsvenskan.

Jumbon Enköping tog säsongens första seger när man vann med 1-0 borta mot Brommapojkarna. Segerskytt blev Mats Lundin redan i den 18:e minuten.
- Vi var egentligen väldigt pressade att ta tre poäng, sa målskytten till SVT Sport.

Mållöst blev det på Stadsparksvallen i Jönköping när Södra tog emot Assyriska. Hemmalaget fick Emil Backlund utvisad redan efter 28 minuter men lyckades ändå knipa en poäng. Assyriska hakar i och med bortapoängen på topplagen Landskrona och Häcken.

Häcken tog en stabil och rättvis bortaseger med 2-0 mot bottenlaget Sirius. Jonas Henriksson slog till igen då han i första halvlek gav göteborgarna ledningen.
I andra ökade sedan Daniel Larsson på till 2-0 som stod sig matchtiden ut.
- Vi gör en av årets bästa matcher, sa den assisterande tränaren Christian Lundström till Göteborgsposten.

I bortamatchen mot Väsby United tog Qviding sin femte oavgjorda på de sex inledande matcherna. Mattias Gravem gav gästerna ledningen i slutminuten av den första halvleken. Repliken kom dock relativt snabbt i andra då Väsbys Admir Catovic kvitterade till 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Mjällby hakar på i toppstriden efter 1-0 segern borta mot Åtivdaberg som åkte på årets första hemmaförlust. Johan Svensson blev segerskytt för gästerna i andra halvlekens inledning. Precis innan paus fick man dock Tobias Johansson utvisad och visade därmed styrka då man både kunde göra mål och hålla undan med en man mindre.