”Lilywhites” får första ordet

Fotbollskanalen

Preston har gjort mål före paus i 12 av de 13 senaste matcher där laget gjort minst ett mål. Och första målet i 8 av de 10 senaste där både dem och motståndarna nätat.

Här kommer en ren statistikrek som är intressant men där ingen större insats rekommenderas. Bottenlagen Preston och Hull möts i en svårtippad tillställning på Deepdale och vi har valt att avstå 1X2-spel på den här fajten. I stället blir det en slant på Preston att göra första målet.

I åtta av de tio senaste matcher som Preston varit involverat i och där både dem och motståndarna har gjort mål, är det ”The Lilywhites” – eller ”The Invincibles” som lagets också kallas – som gjort det första målet. Preston är vanligtvis på hugget under matchernas första hälft och brukar göra mål i första halvlek.

I hela 12
av de 13 senaste matcher där Preston gjort minst ett mål, har laget hittat rätt före paus. En blick på motsvarande statistik för bortalaget Hull förstärker spelet. I fyra av de fem senaste ligamatcher där både ”Tigers” och deras motståndare gjort mål, har de senare nätat först.

Hull krigade sig till 2–2 borta mot Leeds vilket var en stark prestation, dels med tanke på lagets skadeläge (Jimmy Bullard med flera saknades), dels för att laget fick en man utvisad med blott tolv minuter kvar när Hull låg under med 2–1. Ändå lyckades ”Tigrarna” alltså komma tillbaka och kvittera och kanske kan den överraskande poängstölden i Leeds lyfta Hull både moral- och tabellmässigt.

Preston har ingen
vidare form och har bara vunnit en av sina sju senaste matcher. Hemma mot Hull brukar laget dock trivas utmärkt, Preston har tre raka segrar och 8–1 i målskillnad på Deepdale. Vi tycker att krysset ligger närmast till hands, möjligen med lite övervikt åt ettan med tanke på Hulls skade- och avstängningsläge.

Bästa spelet dock som sagt: Preston att göra första målet, liras till oddset 1.85 hos betfair.com. Även Preston att göra mål i första halvlek är ett tänkbart spel.

Publicerad 2010-11-12 kl 15:00