Lira Bayern med minusmål

Fotbollskanalen

Rumänska Cluj blev överkörda i ligan i lördags. Och blir det i kväll igen. Bayern München vinner enkelt hemma på Allianz Arena.

Här känns det som om vi har hittat ett guldodds. CFR Cluj har visserligen inlett Champions League-spelet hyfsat rent resultatmässigt med en seger (2–1 hemma mot Basel) och en hedersam förlust (1–2 borta mot Roma) men i den förstnämnda matchen hade rumänerna i ärlighetens namn en hel del tur.

Dels tillkom målen med god hjälp av schweizarnas taffliga försvarsspel, dels var Basel värda en kvittering i den andra halvleken. Men det som framför allt gör att vi ger Cluj extremt små chanser att få med sig något från mötet med Bayern, är den pinsamt klena insatsen i ligamatchen mot Vaslui i helgen.

Cluj förlorade med 5–3 vilket var smickrande siffror för laget från Transylvanien. Vaslui spelade ut Cluj och ledde med 5–1 i den 89:e minuten innan gästerna med två sena mål lyckades snygga till siffrorna. De båda tröstmålen må – tillsammans med segern mot Basel – ha bidragit till de i våra ögon frikostigt satta oddsen, men de lurar knappast någon att tro på Cluj i kvällens fajt på Allianz Arena.

Vi snackar klasskillnad på alla positioner. Bayern har haft det tungt i början av Bundesliga men har full pott i Champions League efter två omgångar och självförtroendet i laget fick en välbehövlig boost via 3–0 i genrepet mot Hannover. Inte ens det faktum att såväl Klose som Van Bommel ser ut att missa matchen får oss att ändra uppfattning. Och det finns ju andra spelare som är i form hos Die Roten. Mario Gomez till exempel. Den 25-årige anfallaren gjorde samtliga Bayerns mål i segermatchen mot Hannover och är glödhet för tillfället.

Bayern München har bara förlorat tre hemmamatcher det senaste året och den fjärde förlusten kommer inte ikväll. Bayern liras med minusmål (hcp -1) till 1.72 hos Nordicbet.

Publicerad 2010-10-19 kl 10:59