Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Lira på Finlands näste boss

Sixten Boström är en av kandidaterna, legenden Jari Litmanen likaså. Men det är nuvarande U21-coachen Markku Kanerva som är favorit att ta över som förbundskapten efter Stuart Baxter.

Tisdagen den 9 november kom det för många överraskande beskedet att Stuart Baxter inte längre är förbundskapten för det finska fotbollslandslaget. Meningarna går lite isär om huruvida Baxter fick sparken eller om han själv valde att lämna sin post i förtid. Oavsett vilket – förmodligen ligger sanningen någonstans däremellan – är jakten på en ny förbundskapten nu i full gång.

Under tiden har Baxters assistent, den före detta landslagsmålvakten Olli Huttunen, tagit över och han kommer – med Baxter som understöd – att leda Finland i den kommande EM-kvalmatchen mot San Marino (17 november). Vem som sedan får jobbet permanent är oklart men den nuvarande förbundskaptenen för U21-landslaget, 46-årige Markku Kanerva, är favorit hos det engelska spelbolag som erbjuder odds på vem som tar över efter Baxter.

Andrahandsfavorit till att få uppdraget är den nu tillförordnade kaptenen Olli Huttunen som var assisterande förbundskapten under Baxter. Huttunen står i fem gånger insatsen, medan Kilmarnocks manager Matti Paatelainen ger 9.00 om han blir näste förbundskapten.

Bolaget har bland sina kandidater också nuvarande Örebro-tränaren Sixten Boström som står i 10.00 men han har redan gjort följande uttalande angående ryktena om att han skulle vara en tänkbar efterträdare till Baxter: ”Jag har inte hört något från finska förbundet och det finns ingen anledning för Örebro att söka min ersättare” sade Boström till Nerikes Allehanda kort efter att nyheten om att Baxter lämnat uppdraget hade offentliggjorts.

Även levande legenden Jari Litmanen har figurerat i pressen liksom Liverpools manager Roy Hodgson som innehade posten 2006-07.

Publicerad 2010-11-16 kl 12:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons