Mainz tillbaka i vinnarspåret

Fotbollskanalen

Sensationslaget Mainz är tillbaka på rätt spår efter bortasegern mot Mönchengladbach förra helgen. Ny triumf väntar hemma mot Nürnberg.

Efter fyra raka förluster (tre i ligan) vann Mainz äntligen senast. Höstens sensationslag vände underläge 1–2 till seger 3–2 borta mot Borussia Mönchengladbach och tog därmed en för moralen mycket viktig seger. Ytterligare en förlust hade kunnat få spelarna att tvivla ordentligt på sin kapacitet, men nu kan det istället bli så att ”Nollfemmorna” hittar storformen igen.

Mainz hade innan
seger mot ”Gladbach” gått mållöst från tre raka matcher och därför var det säkert extra skönt att få näta tre gånger i en och samma match – och i samma halvlek för övrigt. Skyttekungen Sami Allagui (fem mål på nio matcher) blev stor matchhjälte genom att både stå för kvitteringen i den 76:e minuten och sedan – bara två minuter före full tid – sätta dit segermålet.

Nürnberg fick i
förra veckan ett tungt besked när fotbollsförbundet beslutade att stänga av backen Javier Pinola i fyra matcher för att ha spottat på Bastian Schweinsteiger i matchen mot Bayern München den 14 november. Domaren missade incidenten men en disciplinär kommitté granskade händelsen i efterhand och bedömde förseelsen som så allvarlig att den beslutade att bestraffa den landslagsmeriterare argentinaren i efterhand.

Pinola är en
av lagets viktigaste spelare och avsaknaden av honom var stor i förlustmatchen mot Kaiserslautern förra helgen. Förutom kvällens match mot Mainz kommer Pinola även att missa de kommande mötena med topplagen Borussia Dortmund och Hoffenheim.

Nürnberg har bara vunnit en av sina sju bortamatcher hittills under säsongen och brukar ha svårt för Mainz på bortaplan. Dieter Heckings manskap har förlorat sex av de sju senaste matcherna på Stadion am Bruchweg, från vilken man gått poänglöst fyra säsonger i rad. Vi tror att den sviten förlängs ikväll.

Den raka ettan på Mainz spelas till 1.90 hos bet-at-home.

Publicerad 2010-11-26 kl 09:30